Tots els grups municipals menys el PP demanen la dimissió de Jiménez de Parga


  • Comparteix:

Tots els partits, a excepció del PP, han acordat instar el president del Tribunal Constitucional a presentar la seva dimissió per les paraules en què qüestionava la validesa de la diferenciació entre comunitats històriques i la resta d'autonomies. El Partit Popular s'ha tornat a quedar sol defensant unes paraules que la resta de grups han qualificat de greuge i un atac cap al poble català i per extensió a les nacionalitats existents dins l'Estat Espanyol.

Tots els partits, amb més o menys matisos, excepte el Partit Popular, han reprovat les paraules de Jiménez de Parga quan va advocar per superar la tradicional divisió entre nacions i regions contemplada a l'article segon de la Constitució.

ERC, IC-V i PSC s'han sumat a una moció de CIU on es qualifica aquestes paraules d'un atac a la plurinacionalitat de l'Estat i un greuge pels catalans. Pasqual d'Ossó, per part de la federació nacionalista, ha emmarcat aquestes paraules en l'ofensiva espanyolista que duu a terme el PP per neutralitzar Catalunya, Euskadi i Galícia:

Pasqual d'Ossó

És urgent que Jiménez de Parga marxi perquè sinó estem perduts


La presidenta del PP, Berta Rodríguez, per la seva banda, ha fet esforços per explicar els arguments jurídics que van fer vàlida la diferència, en el seu moment, entre comunitats històriques i la resta d'autonomies. Segons la presidenta popular, aquests termes definien un camí cap a l'autonomia, avui ja superat.

Berta Rodríguez

Els molesta a vostés que es negui el caràcter històric d'altres comunitats autònomes


Finalment, el PSC s'ha sumat a la moció ja que CIU ha acceptat retirar el punt on es declarava el magistrat persona 'non-grata' a la ciutat. Pasqual d'Ossó ha agraït el gest dels socialistes a Sant Cugat tenint en compte que PSC-PSOE no va permetre que una moció reprovant Jiménez de Parga prosperés la Congrés dels Diputats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.