Discrepàncies entre els partits sobre qui ha provocat el trencament del govern de Valldoreix


Temes relacionats

Montserrat Turu formalitza el trencament del pacte de govern de l'EMD (24/des/08)

CiU-Actuem acusa Turu d'expulsar-los del govern de Valldoreix amb una actitud 'autoritària i antidemocràtica' (24/des/08)


  • Comparteix:

Seu de l'EMD de Valldoreix

Seu de l'EMD de Valldoreix

Tots els partits lamenten el trencament del pacte de govern de l'EMD de Valldoreix, si bé difereixen en l'explicació de per què s'ha produït. CiU reitera l'acusació de manca de diàleg per part de la presidenta, Montserrat Turu, mentre que el PSC i ICV-EUiA acusen CiU de manca de responsabilitat. Tots els grups aposten, però, perquè a partir d'ara es normalitzi la situació i es treballi en benefici dels valldoreixencs.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha manifestat la voluntat del seu grup d'aplicar el programa electoral per una qüestió de responsabilitat, si bé ha instat la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, a 'reconduir la situació'.

Joan Recasens

Farem oposició responsable. Intentarem que s'apliqui el nostre programa electoral.


Des del PSC, el primer secretari del partit a Sant Cugat, Ferran Villaseñor, ha carregat tota la responsabilitat del trencament sobre CiU-Actuem, a qui ha demanat, precisament, responsabilitat.

Ferran Villaseñor

És CiU qui ha 'petat' el pacte, i ara li reclamaríem que fes una oposició responsable.


El regidor d'ICV-EUiA Joan Calderón coincideix amb Villaseñor en indicar el culpable del trencament. Segons Calderón, l'expulsió dels vocals de CiU-Actuem ve a continuació de que aquests trenquessin el pacte.

Joan Calderón

Hi ha algú que va incomplir el pacte, i el que es va fer el dia 24 va ser formalitzar el trencament.


Des del PP, la seva portaveu, Berta Rodríguez, aposta pel pragmatisme i per deixar de banda unes baralles que, assegura, no porten enlloc.

Berta Rodríguez

Surts desencisat quan veus que es poden perdre projectes per un atac de banyes entre ells.


El president de la secció local d'ERC, Andreu Freixes, assegura que el trencament els hi ha fet perdre tota confiança en la possibilitat de pactar.

Andreu Freixes

Nosaltres érem partidaris del pacte, però ara els fets indiquen que no és possible, i les coses s'han d'acceptar.


Recordem que la formalització del trencament es va produir el passat dia 23, quan la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, va signar dos decrets que reformulaven l'equip de govern a l'entorn dels vocals de la seva candidatura.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Des d\'Actuem ens semblen bastant decepcionants tots el comentaris dels responsables polítics que han intervingut en aquet debat.Volem deixar molt clar com s\'han desenvolupat tots el afers que han portat al trencament del pacte per part única i exclusiva de la Sra Turu.El procés no ha començat pel fet de votar en contra en el pla del dia 4 (aixó és el que es vol fer creure a la gent pero està molt lluny de la realitat), comença en les primeres declaracions del Sr Vilaseñor advertin al Aj.de S.Cugat de que no s\'immiscueixin en els assumptes de l\'EMD. A partir de aquest moment es posa en marxa una estratègia per part de la Sra Turu i d\'algun partit dels de la seva candidatura per tal de fer \"petar\" el pacte.Perquè aquest pacte no els convé: 1 Per que s\'esta visualitzan MASSA el treball que fa el grup Ciu-Actuem (aixó no agrada).2 La Sra Turu no pot fer el que vol sense donar explicacions i la posa en una posicio molt incòmoda.3 L\'interès per Valldoreix els importa relativament poc als partits de S. Cugat.4 El pacte bloqueja el leiv- motiv de la Sra Turu per \"carregar\" contra el Aj.de Sant Cugat i el seu Govern.5 Electoralment afecta als partits de la oposició de Sant Cugat per les properes eleccions.I així tot un seguit de desproposits que fan aconsellable trencar aquestl pacte.Des d\'Actuem volem deixar clar que estem TOTALMENT en contra d\'aquest trencament i que treballarem perque se\'ns tingui en compte després d\'aquesta manca total de consideracio i de responsabilitat de la Sr. Turu al exercir amb autoritarisme i prepotència la seva presidencia que va guanyar per tant sols 51 vots. No li importa gens ni mica la voluntat del 50 % de la població votant de Valldoreix. Primen els interessos personals per sobre els dels ciutadans.

Actuem. Enviat el 31/des/08


Que el pacte es va començar a trencar després de les declaracions del primer secretari del PSc de Sant Cugat? però si el que va dir és, justament, el que ens han dit els srs. d'ACTUEM moltíssimes vegades!!! O no han demanat vostès que Valldoreix tingui més autonomia i capacitat de treball respecte de Sant Cugat! Cal que mirem les hemeroteques, sr. Puig? Que vostès han fet molta feina? SAP EL QUE PENSA LA GENT RESPECTE DE LA NEFASTA DARRERA FESTA MAJOR DE VALLDOREIX?!!! SAP EL QUE PENSA LA GENT SOBRE EL MANTENIMENT I LA NETEJA DELS CARRERS?!! Totes dues competències eren seves, i no cal que li respongui el que pensa la gent del poble, oi? Finalment, vostè mateix sap el que li ha costat haver de patir a la Sra. Solé en les seves files. Vostè sap perfectament que, sense les interferències CONSTANTS I MOLT BEL.LIGERANTS d'aquesta senyora, ara estaríem treballant tots plegats per Valldoreix desde la proximitat dels punts en comú dels programes electorals. No s'enganyi,Sr. Puig, que LES DUES CRISIS que han engegat vostès tenen nom i cognoms!!!

ALEX SANTIGOSA. Enviat el 7/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.