Fortes discrepàncies entre els partits sobre el nou model de finançament


Temes relacionats

Cap dels partits, tret del PSC, creu que puguin canviar les relacions amb el PSOE (16/des/08)


  • Comparteix:

Els partits polítics santcugatencs escenifiquen les diferents visions que hi ha sobre el debat del nou sistema de finançament de Catalunya. Mentre que el PSC assegura que s'acabarà arribant a un bon acord, CiU, ICV-EUiA i ERC carreguen contra els socialistes i els reiterats incompliments dels terminis i les condicions que prescriu l'Estatut. El PP, de la seva banda, es manté més o menys al marge de la polèmica i confia que l'acord acabi satisfent tothom.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, critica l'actitud del PSC, a qui considera incapaç d'assumir els propis errors i la submissió al PSOE.

Joan Recasens

El que em sap greu és que no reconeguin que han incomplert, que s'està incomplint l'Estatut.


Unes paraules a les quals respon el primer secretari i regidor del PSC Ferran Villaseñor. Villaseñor confia que s'arribarà a un bon acord, i acusa CiU de desitjar que el resultat sigui dolent.

Ferran Villaseñor

Hi ha grups polítics com CiU als quals interessa que la cosa no tiri endavant per desestabilitzar el PSC i el govern de Catalunya.


El regidor d'ICV-EUiA Joan Calderón, de la seva banda, reclama que la situació s'aclareixi el més aviat possible i que 'es posi lletra a la música', referint-se a la metàfora que va utilitzar el portaveu del PSC, Miquel Iceta.

Joan Calderón

El senyor Montilla i el senyor Zapatero estan acordant la música, la lletra, les melodies i les harmonies, però encara no sabem de què va.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, confia que s'arribarà a un bon acord, i ha recordat al que l'any 2001 van arribar el PP i CiU, que segons assegura va ser molt beneficiós per Catalunya.

Berta Rodríguez

El pacte del 2001 va ser valorat com el millor pacte que es podia aconseguir. Va suposar duplicar el pressupost de la Generalitat.


Finalment, el portaveu d'ERC, Raül Grangé, considera que ens trobem davant d'un nou engany del govern estatal, que incompleix l'Estatut per interessos electorals.

Raül Grangé

És una presa de pèl més del govern Zapatero. Intenta obviar la bilateralitat entre l'Estat i la Generalitat.


Recordem que el govern espanyol encara no ha presentat cap proposta concreta del model de finançament, i que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, ja ha anunciat que les negociacions no continuaran fins després de Reis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.