Lluís Recoder: 'El fons estatal d'inversió local no soluciona la crisi ni el finançament municipal'


Temes relacionats

Tots els partits aproven els projectes que es beneficiaran dels 13 milions d'euros que l'Estat invertirà a Sant Cugat (31/des/08)

El Casino de la Floresta s'endurà 1,2 milions d'euros del fons estatal d'inversió local (24/des/08)

Sant Cugat s'endurà 13 milions d'euros del fons d'inversió per a municipis del govern espanyol ( 2/des/08)


  • Comparteix:

L'alcalde reitera que els ajuts del govern espanyol als municipis no solucionaran el finançament local ni ajudaran a pal·liar la crisi econòmica. Tot i això, Lluís Recoder valora positivament el fons estatal d'inversió local i creu que servirà per finançar 'petits i mitjans projectes' necessaris per a la ciutat. Recoder ha fet aquestes declaracions durant el programa '59 segundos' aquest dimecres a la nit a TVE.

Durant la seva intervenció al programa, Lluís Recoder ha volgut reiterar les mancances que creu que tenen els ajuts del govern espanyol als municipis en el fons estatal d'inversió local. Recoder ha valorat positivament la inversió de l'executiu, que comporta una suma de fins a 13 milions d'euros per Sant Cugat, però creu que no soluciona dues qüestions de fons.

Lluís Recoder

Crec que el fons no solucionarà la financiació dels municipis ni ajudarà a superar la crisi econòmica.



Recoder ha contradit la majoria dels altres ponents del debat en considerar que no es pot barrejar el finançament autonòmic i el local ja que són 'dos debats diferents'.

Com a recepta per superar la crisi, l'alcalde ha assegurat que des dels ajuntaments cal treballar molt aquest any, encara que sigui difícil per la baixada dels ingressos de la construcció. Recoder també ha defensat la vivenda pública de Sant Cugat i la diversificació de l'economia com a mesura per millorar la situació financera.

D'altra banda, l'alcalde ha explicat que creu que els consistoris han de fer front a les noves demandes socials i fomentar la cohesió social, així com ser capaços de crear ocupació i empreses per sortir de la crisi i avançar cap a l'anomenada 'nova economia'.

En aquest sentit, Recoder ha apuntat cap on vol que miri Sant Cugat en un futur.

Lluís Recoder

Treballarem dur perquè Sant Cugat estigui enfocada a la investigació i al coneixement per poder fer front a les crisis amb garanties.



L'alcaldessa de Còrdova, Rosa Aguilar, l'alcalde de Bilbao, Iñaki Azcuna, el de Sevillla, Alfredo Sánchez Monteseirín i el de Burgos, Juan Carlos Aparicio, també han intervingut al programa. L'alcalde de Pontevedra, Miguel Ángel Fernández, no hi ha pogut assistir per una indisposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.