CiU esmena la Llei del poder judicial amb l'objectiu de crear el jutjat de Sant Cugat


Temes relacionats

La Generalitat inicia els tràmits davant el ministeri de Justícia per dotar Sant Cugat de jutjats ( 3/feb/03)


  • Comparteix:

El grup de Convergència i Unió al Congrés ha presentat diverses esmenes al projecte de Llei orgànica del poder judicial per demanar la creació d'un partit judicial a Sant Cugat. Amb aquesta demanda es fa un pas més perquè la ciutat tingui dos jutjats de primera Instància i un d'Instrucció en curt termini de temps.

L'alcalde creu que amb la presentació d'aquestes esmenes pel grup de CIU es fa un pas important perquè la ciutat obtingui el partit judicial que es mereix. Segons Lluís Recoder una de les prioritats del seu mandat és apropar tots els serveis a la ciutat i evitar desplaçaments als ciutadans:

Lluís Recoder

Això és molt important per la ciutat, la qual jo vull que tingui tots els serveis


Aquesta petició es fonamenta en el fet que el jutjat de Rubí -de qui depèn Sant Cugat- atén més del 50% d'assumptes civils i gairebé el 40% dels penals provinents de Sant Cugat. CIU considera que, pel volum de casos, el municipi hauria de tenir dos jutjats de primera instància i un d'instrucció.

Lluís Recoder

Espero que a partir d'ara Sant Cugat sigui formalment partit judicial


Aquesta petició se suma a la que ja va fer en el seu dia la consellera de Justícia, Núria de Gispert. Recordem que en el moment que la ciutat disposi de partit judicial propi podrà també obtenir una comissaria dels Mossos quan es desplegui aquest cos a la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.