Els pressupostos i l'atac d'Israel a Gaza, a debat al ple d'avui


Temes relacionats

El PP proposa que Sant Cugat tingui un carrer amb el nom del fundador de la Creu Roja (16/gen/09)

El PSC reclama partides per al Pla Especial de la Torre Negra en les al·legacions als pressupostos (15/gen/09)

CiU, ICV-EUiA i ERC aproven 136 milions d'euros de pressupost per afrontar la crisi (22/des/08)

ICV-EUiA i ERC atribueixen el seu suport als comptes pel seu contingut social i de promoció econòmica (22/des/08)

El PP i el PSC diuen 'no' al pressupost de la ciutat del 2009 (22/des/08)


  • Comparteix:

Sala de plens de l'Ajuntament

Sala de plens de l'Ajuntament

L'atac d'Israel a la franja de Gaza centrarà bona part del ple municipal d'aquest dilluns. CiU, PSC i ICV-EUiA han presentat mocions diferents per posicionar-se sobre els fets. A més, el plenari donarà llum verda definitiva als pressupostos del 2009 amb la resolució de les al·legacions i l'equip de govern instarà la Generalitat a declarar, d'una vegada per totes, Collserola com a parc natural.

El PSC i ICV-EUiA portaran a la sessió dues mocions diferents de condemna dels atacs d'Israel a Gaza, mentre que CiU ha inclòs a l'ordre del dia una referència genèrica sobre 'els fets de Gaza'. Les tres formacions podrien acordar, abans del ple, un posicionament conjunt sobre aquesta qüestió.

D'altra banda, l'equip de govern plantejarà instar la Generalitat a declarar de forma immediata Collserola com a parc natural, un projecte anunciat fa anys i que encara no s'ha concretat. També es debatran dues mocions socialistes per millorar la mobilitat a l'entorn de l'IES Leonardo da Vinci i per crear un programa d'atenció a les persones amb malalties neurodegeneratives. ERC proposarà internacionalitzar el dret de decidir del poble català i desplegar un pla urgent d'aules d'estudi en època d'exàmens. El PP, de la seva banda, reclamarà que es dediqui un carrer a Henry Dunant, fundador de la Creu Roja ara fa 150 anys.

Per últim, el ple d'aquest dilluns donarà llum verda definitiva als pressupostos municipals del 2009, aprovats al desembre amb el suport de CiU, ICV-EUiA i ERC. Els plenari resoldrà les al·legacions presentades, entre les quals hi ha les 35 del grup socialista, que es va oposar als comptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.