Sant Cugat demana a la Generalitat celeritat en la declaració de Collserola com a Parc Natural


Temes relacionats

Moció de CiU al ple per declarar 'immediatament' Collserola com a parc natural (17/gen/09)

La declaració de Collserola com a parc natural entrarà al Parlament 'en els propers mesos' (24/abr/07)

Collserola serà declarada parc natural abans d'acabar l'any ( 3/abr/07)


  • Comparteix:

El bosc de Collserola

El bosc de Collserola

Sant Cugat demana a la Generalitat la declaració de Collserola com a Parc Natural de manera 'immediata'. Aquesta declaració ha de permetre la protecció de l'espai natural de possibles urbanitzacions. Tot els grups del consistori han coincidit a demanar celeritat en aquest procès.

El compromís de la Generalitat s'arrossega des de fa gairebé dos anys, però la protecció real de l'espai encara no s'ha arribat a concretar. El darrer pas ha estat la incorporació de la Generalitat al Consorci del Parc de Collserola, al juliol de 2008.

És per això que l'equip govern ha proposat un document, amb esmenes d'ICV-EUiA, per instar el govern a concretar la màxima protecció del parc de manera 'immediata'.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, explica el contingut de la petició.

Marta Subirà

Demanar a la Generalitat que tramiti l'aprovació de Collserola com a parc natural de manera immediata i que assumeixi els acords del Consorci.



El document s'ha aprovat aquest dilluns amb el suport de tots els grups del consistori, tot i que el PSC i ICV-EUiA, partits amb presència al govern de la Generalitat, han recordat que la protecció tampoc no es va tirar endavant durant els 23 anys de govern convergent. Escoltem el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, i el portaveu del PSC, Salvador Gausa, respectivament.

Boix-Gausa

És un procés massa llarg però que no ha començat en els darrers quatre anys. / En 23 anys de govern de CiU no es va afrontar.



El portaveu socialista també ha volgut incidir en la importància d'arribar a un consens respecte els límits del futur Parc Natural i ha recordat que la protecció necessita de la participació de la Generalitat -i no només l'esforç dels municipis- per evitar la urbanització d'espais com Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.