IC-V vol abordar les polítiques medi-ambientals d'una forma transversal


  • Comparteix:

Iniciativa per Catalunya-Verds vol plantejar les polítiques medi-ambientals amb una visió transversal que impliqui totes les àrees del municipi. Els eco-socialistes consideren que aquest és un dels eixos principals del seu programa, i asseguren que fins ara l'Ajuntament no ha abordat correctament aquest tema.

De totes les sessions participatives que ha engegat la formació, aquesta sobre medi-ambient és una de les més importants, perquè marca el seu perfil eco-socialista. El president d'IC-V, Xavier Boix, assegura que la sostenibilitat afecta el medi-ambient però també la societat, i per això cal implicar totes les àrees de l'administració:

Xavier Boix

Per nosaltres és molt important plantejar-ho des d'un punt de vista transversal: tota l'Ajuntament ha d'encaminar-se a fer la ciutat sostenible


Els eco-socialistes creuen que Sant Cugat parteix d'una situació acceptable, però que encara amaga alguns perills. Des d'IC-V critiquen l'Ajuntament perquè consideren que les seves polítiques de sostenibilitat no són realment participatives, i asseguren que tant el Partit Popular com Convergència i Unió fan polítiques que perjudiquen l'entorn natural. Un exemple d'això, segons Xavier Boix, és l'elaboració de l'Agenda 21:

Xavier Boix

Els que governen Sant Cugat no hi creuen, i un exemple d'això és que l'Agenda 21 no s'està fent bé


A la sessió sobre medi-ambient s'han tocat qüestions com el tractament de residus o el creixement sostenible. Entre altres punts, els eco-socialistes proposen que l'Ajuntament sigui capdavanter en l'ús d'energies renovables, i fer infrastructures per reduir efectivament l'ús del cotxe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.