ICV-EUiA demana ajuts 'a fons perdut' per als Ajuntaments afectats per la ventada


Temes relacionats

Recoder: 'Els ajuts de la Generalitat per la ventada no satisfan les demandes dels Ajuntaments' ( 4/feb/09)

15 milions de la Generalitat per ajudar els afectats per la ventada ( 3/feb/09)


  • Comparteix:

Xavier Boix, a l'esquerra de la imatge, durant la roda de premsa d'ICV a Cerdanyola on ha demanat els ajuts

Xavier Boix, a l'esquerra de la imatge, durant la roda de premsa d'ICV a Cerdanyola on ha demanat els ajuts

ICV-EUiA considera que els ajuts de la Generalitat pels efectes de la ventada són 'una bona notícia', tot i que pronostica que seran 'insuficients'. El portaveu del grup municipal, Xavier Boix, creu que s'hauria d'obrir la possibilitat que el govern proporcioni recursos 'a fons perdut' als municipis donada la situació de crisi existent i els pressupostos restringits dels Ajuntaments.

Boix ha demanat que 'es faci pinya' entre el govern de la Generalitat, els municipis i la ciutadania ja que creu que d'una situació tan extrema se n'ha d'aprendre per no repetir els mateixos errors si torna a passar una situació similar.

Tot i això, creu que els 15 milions d'euros que ha destinat la Generalitat per ajudar els afectats públics i privats per la ventada seran 'insuficients'. L'escoltem.

Xavier Boix

És una bona notícia però els ajuts segurament seran insuficients. S'hauria d'intentar incrementar els ajuts als Ajuntaments.


Els ajuts del govern es vehicularan a través d'un pla d'ocupació i una línia de crèdits tous que, a diferència dels ajuts a fons perdut, s'han de retornar. El pla d'ocupació servirà per retirar arbres en propietats privades. En paral·lel s'obrirà una línia de crèdits tous, a la qual es destinaran 10 milions d'euros, per a institucions i empreses. La Generalitat farà extensiva aquesta línia de crèdit als ajuntaments si no han pogut cobrir prèviament les despeses d'arranjament dels desperfectes a través de subvencions d'administracions supramunicipals o d'assegurances.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.