Turu i CiU-Actuem topen de nou a la junta de veïns de Valldoreix


Temes relacionats

La presidenta de l'EMD al·lega defectes de forma en les mocions de CiU-Actuem no incloses a l'ordre del dia (12/feb/09)

Montserrat Turu es nega a sotmetre a votació vuit mocions presentades per CiU-Actuem (11/feb/09)


  • Comparteix:

Junta de veïns de Valldoreix (Arxiu)

Junta de veïns de Valldoreix (Arxiu)

Noves discrepàncies a Valldoreix. CiU-Actuem adverteix a la presidenta de l'EMD que si no compleix els acords de les mocions aprovades per la coalició aquest dijous a la junta de veïns del territori portaran el cas als Síndics de Catalunya i Sant Cugat o recorreran a assessorament jurídic. Montserrat Turu, que inicialment havia inclòs aquests punts com a precs i preguntes, argumenta que diversos informes jurídics conclouen que les propostes de CiU-Actuem no poden ser considerades com a mocions.

Les nou mocions que Turu havia inclòs al torn de precs i preguntes s'han acabat debatent com a mocions d'urgència. CiU-Actuem ha recorregut a aquesta fórmula perquè, finalment, s'hagi aprovat amb els seus vots temes relacionats amb l'aturada immediata de les obres del refugi d'animals abandonats, la redacció d'un pla de mobilitat per al CEIP Ferran i Clua, i la implantació d'una xarxa pública d'Internet de banda ampla.

La portaveu de la coalició, Àngels Solé, adverteix Turu que contemplen diverses alternatives si no compleix els acords.

Àngels Solé

Farem seguiment per comprovar que compleixi el que hem aprovat. Si no, tenim alternatives.


Turu ha respost que les mocions s'havien inclòs al torn de precs i preguntes perquè diversos informes, entre ells el de la secretària de l'EMD, concloïen que les propostes de CiU-Actuem no s'ajustaven als requisits d'una moció.

La presidenta ha subratllat que tractarà els punts aprovats com si fossin un prec i no pas una moció, ja que les iniciatives de CiU-Actuem no són una proposta d'acord executable.

Montserrat Turu

Entenc que són precs i que probablement siguin acords nuls i inexecutables.



La primera junta de veïns després del trencament dels pacte de govern ha aplegat més d'un centenar de veïns a la Nau de Cultura de Valldoreix. En l'audiència pública, els dos grups s'han acusat mútuament d'haver trencat el pacte.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Consell d'un valldoreixenc a l'alcade de Sant Cugat. Devant de l'incompetència de la Presidenta Turu a dirigir un debat del plenari de la Junta Veïnal,i si la llei li ho permet,presentis vostè Sr. Recoder a presidir el proper i posar fi al vergonyós espectactle que ahir varen mal viure el veins de VDX Segons el Sr. Gaya Cugat.cat ES DE la Sra. Sole (sic) té alguna cosa que dir-nos la radio?

Narcis Clavell i Ymbern. Enviat el 13/feb/09


El que va passar ahir va ser increible. Tots els presents quan van sentir que la Sra.Turu afirmaba que van ser els vocals de CIU/ACTUEM qui van deixar el Gobern de la EMD es van quedar de pedra. Sobre la gossera, la Sra. Turu va afirmar que la culpa es del Ajuntament de Sant Cugat. Pero no va explicar perque la ha començat a construir sense partida presupostaria, sense estar aprobada, perque s´han destinat 700 hores de treballadors municipals, perque s´han gastat 14.000€ amb materials, tampoco va explicar el cost de 15.000€ portar llum. Tot aixo es IL.LEGAL al 100%, desconec si el terme correcte es PREVARICACIO, que espero que intervingui la justicia. A sobre, va tenir le indecencia de queixarse de que els proveidors no poden cobrar perque no es va aprobar. El que podria fer la Sra.Turu, es pagar-ho de la seva butxaca que per aixo cobra tants diners.

Enric. Enviat el 13/feb/09


Sense paraules, quin espectacle el d´ahir. La Sra.Turu reconeixen il.legilatitats amb la construccio de la gossera i es queda tan ample. ( reconegut per la propia secretaria ) El Sr.Gaya, tractant de idiotes a la gent afirmant que NO SABEN LLEGIR. La Sa.Veciana, reconeixent que el CEIP Ferran i Clua no tenia assegurança i que la EMD te que pagar la reparacio de la teulada ( pero tranquils, que ara si que hi ha assegurança ). Si tots tres tinguessin dignitat, haurien de dimitir ja que ha quedat acreditat la seva incompetencia per gobernar.

Albert. Enviat el 13/feb/09


Donem la benvinguda al Sr. Pau Alonso com a vocal ICV,tot hi que ja ha començat amb mal peu.Teniem l\\\\'esperança que tingues un tarannà diferent,pero segueix les directrius de la Turu.Una pena i a sobre promou les marques\\\\"blanques\\\\".Lamentable.

gerard. Enviat el 13/feb/09


Està clar que tots els que heu escrit sou molt objectius. Tembé està clar que l'únic que vol CiU- Actuem es paralitzar l'acció de govern de l'EMD, perjudicant als ciutadans. Parlant de diners, saben que els vocals de l'oposicó (tots de CiU ¡Actuem)de l'EMD quanyen més que els regidors de l'oposició de Sant Cugat? Suposo que això si que està bé, oi?

Miquel. Enviat el 13/feb/09


Davant el cesarisme i incompetència dels que governen l'EMD, no puc estar-me de demanar empar al batlle perquè deixi en suspens les competències que els-hi té delegades ,esperant que altres més competens les exergeixin amb més solvència democràtica,siguin d'esquerres,centre o dereta. Per cert Sr. Gaya:" no estic segrestat ni sotmés a cap partit,ni mitjà de comunicació,dic el que sento i em dicta la meva propia dignitat ,davant la esparpèntica situació a que han portat vostès a l'EMD

Narcís Clavell. Enviat el 13/feb/09


Realmente fue todo muy patetico, los ciudadanos de Valldoreix no nos merecemos el gobierno que tenemos. Tendrian que dimitir y dejar paso a gente transparante y mas democratica Tambien me gustaria aconsejar a la Sra.Solè, que el tono que emplea, no creo que sea el mas adecuado, se puede hacer la misma oposicion de otro modo y seguro que el pueblo lo agradecera.

Maria. Enviat el 13/feb/09


De tot plegat, el que realment em va preocupar és que s'està estenent la crispació a la ciutadania. No vull contribuir més a que el civisme i la solidaritat viscuda durant les ventades, es torni en bel.ligerància i males maneres. Deixo, doncs, de donar la meva opinió en aquest fòrum i demano que intentem debatre totes aquestes questions de manera directa, oberta i donant-nos l'oportunitat de expressar-nos i entendre'ns mútuament. La vida, en general, és plena d'interpretacions i de maneres de veure-la. Tothom acaba coneixent una part del que, realment, succeeix. No crec, ni creuré mai, en la veritat absoluta i suprema, perquè penso que és el principì dels pitjors genocidis de la humanitat. Vagi per endavant el meu respecte per TOTS i CADASCÚN dels vocals de l'EMD (estiguin o no en el govern) pel simple fet de que han decidit treballar pel municipi que estimen. I deixo oberta la porta a que, quan vulgueu i on vulgueu, ens trobem per parlar, debatre, escoltar-nos i enriquir-nos mútuament. Podeu contactar amb mi al e-mail: asantigosa@terra.es Fins aviat, i fins sempre virtualment.

ALEX SANTIGOSA. Enviat el 13/feb/09


Sr. Miquel vostè confont el tocino amb la velocitat !! on vol anar a parar; ja no sabeu on amagar el cap per que s\'està descobrint tot el pastís que esteu preparant. Gent com vosaltres sou els que paralitzeu el poble i les seves voluntats.Respecte.

Anna. Enviat el 13/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.