El ple municipal debat avui entorn de les mesures per pal·liar els efectes de la crisi i la ventada


Temes relacionats

CiU demana al govern que activi els plans d'ocupació per netejar els boscos afectats per la ventada (13/feb/09)

ICV insta l'equip de govern a arranjar l'aparcament de davant del CAP Sant Cugat (13/feb/09)

El PSC vol una ordenança que reguli l'administració electrònica de l'Ajuntament (12/feb/09)

El PP demana que l'Ajuntament faci de mitjancer entre famílies i entitats bancàries (11/feb/09)

ICV-EUiA i ERC demanen a l'Estat espanyol protegir les tradicions pirotècniques (11/feb/09)


  • Comparteix:

El ple municipal es desenvolupa a la Sala de Plens de l'Ajuntament

El ple municipal es desenvolupa a la Sala de Plens de l'Ajuntament

Les propostes del PP per pal·liar els efectes de la crisi econòmica, la demanda del PSC d'elaborar una ordenança electrònica i el reclam d'ICV per arranjar l'aparcament de davant del CAP Sant Cugat se sotmetran avui a votació al ple municipal en forma de mocions. Els ecosocialistes i ERC també presentaran una iniciativa sobre la nova directiva europea de material pirotècnic i CiU una proposta per obtenir més ajuts de la Generalitat per contrarestar les conseqüències de la ventada. La cita serà a les set del vespre a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

El PP presenta aquesta tarda tres mocions on demana que l'Ajuntament faci de mitjancer entre les famílies que no poden assumir les seves hipoteques i les entitats bancàries per reconvertir-les en lloguers a cinc anys. Escoltem la presidenta local de la formació, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

Hi ha famílies que van demanar una hipoteca i ara han pujat els tipus impositius i no poden fer front als pagaments. Volem que l'Ajuntament faci de mitjancer amb els bancs.



El PSC portarà a votació l'elaboració d'una ordenança reguladora de l'administració electrònica de l'Ajuntament. Escoltem el portaveu socialista, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

A partir de l'any vinent, cal garantir el dret a relacionar-se amb l'administració electrònicament. Cal aquesta ordenança.


ICV-EUiA, de la seva banda, reclamarà en un dels textos que presenta l'arranjament de l'aparcament municipal situat al davant del CAP Sant Cugat. Els ecosocialistes asseguren que la moció és fruit de les demandes dels veïns i dels usuaris del CAP. Ho ha explicat l'autor de la moció i membre d'ICV, Jaume Massanés.

Jaume Massanés

Els ciutadans no entenen com l'equipament està tan abandonat. És una zona que necessita especial atenció.


En una de les mocions que ha preparat, CiU demana a la Generalitat que els plans d'ocupació que ha anunciat per retirar l'arbrat caigut pels efectes de la ventada siguin 'reals' i no es converteixin en 'fum'. Escoltem el portaveu del grup municipal de CiU, Joan Recasens.

Joan Recasens

Collserola és un polvorí, hi ha molts arbres tombats. Aquests plans d'ocupació han de ser reals i no fum. No volem haver de lamentar res.


ICV-EUiA i ERC presentaran una moció conjunta perquè l'Estat espanyol protegeixi les tradicions pirotècniques arran de la nova directiva europea. CiU també ha preparat un text en aquest sentit, fet que pot provocar que les propostes de les tres formacions acabin convergint en una declaració institucional.

D'altra banda, CiU i ERC instaran en una altra proposta a la modificació de la Llei d'hisendes locals perquè les famílies monoparentals i les múltiples puguin ser objecte de bonificacions de l'IBI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.