Suport unànime de Sant Cugat a les tradicions culturals basades en el foc


Temes relacionats

ICV-EUiA i ERC demanen a l'Estat espanyol protegir les tradicions pirotècniques (11/feb/09)

Els Diables veuen amb preocupació l'aplicació de la directiva europea de pirotècnica ( 8/feb/09)


  • Comparteix:

Els Diables de Sant Cugat en una actuació

Els Diables de Sant Cugat en una actuació

Sant Cugat demana al govern espanyol que adapti la normativa europea sobre pirotècnia a les tradicions culturals catalanes. Ho han decidit en el ple municipal d'aquest dilluns tots els partits, que consideren que la directiva europea amenaça el futur de correfocs, diables infantils i festes com la Patum de Berga. Els partits aposten per una bona aplicació de la directiva perquè no desapareguin aquestes manifestacions culturals.

Els grups municipals han demanat al govern espanyol que estableixi les mesures legislatives oportunes per tal de preservar els elements festius de la cultura popular amb una regulació específica de l'ús dels materials pirotècnics. També insten la Generalitat a convocar una jornada de treball amb representants dels grups de foc, tècnics de cultura, empreses pirotècniques i altres agents vinculats perquè es garanteixi el futur de les tradicions catalanes basades en el foc.

El regidor d'ICV-EUiA, Joan Calderón, exposa els motius de la declaració institucional.

Joan Calderón

La transposició de la directiva podria suposar la limitació i desaparició de manifestacions de cultura popular i creativa, amb el conseqüent prejudici pel patrimoni cultural i universal.


La directiva europea, aprovada el maig de 2007, s'adreça a la fabricació, emmagatzematge i a l'ús professional o recreatiu del material pirotècnic. L'adaptació d'aquesta directiva és de tres anys, de manera que els estats han d'adaptar i complir la normativa en aquest període de temps.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.