Tots els partits demanen més ajuts a la Generalitat i a Madrid per pal·liar els efectes de la ventada


Temes relacionats

CiU demana al govern que activi els plans d'ocupació per netejar els boscos afectats per la ventada (13/feb/09)


  • Comparteix:

Els efectes de la ventada encara perduren en molts domicilis de la ciutat

Els efectes de la ventada encara perduren en molts domicilis de la ciutat

Tots els grups municipals del consistori demanen al govern de la Generalitat i a l'executiu espanyol ajuts a fons perdut als Ajuntaments per fer front als efectes de la ventada i més partides per a la retirada de massa forestal de la via pública i per als afectats pel temporal. Així queda recollit en una moció de CiU que s'ha convertit en declaració institucional en el plenari municipal d'aquest dilluns.

La declaració institucional demana a la Generalitat i al govern espanyol que reconegui la situació d'emergència viscuda amb el temporal de vent perquè Sant Cugat pugui gaudir dels ajuts habilitats. El text recull també el requeriment de la millora de comunicacions i coordinació del govern amb els consistoris en situacions d'emergència com la ventada.

El partits de la ciutat també creuen necessari potenciar dues mesures ja anunciades per la Generalitat, que són la creació de plans d'ocupació per retirar l'arbrat caigut i l'habilitació de línies d'ajut específiques per a particulars i empreses que tinguin els seus habitatges o instal·lacions malmesos.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha llegit les propostes durant el ple municipal.

Lluís Recoder

Sol·licitem a la Generalitat i a Madrid que habilitin línies d'ajut a fons perdut que permetin als Ajuntaments fer front a la situació creada de manera eficient abans de la campanya d'incendis.



La declaració institucional també exigeix a les companyies subministradores de serveis que apliquin tots els mitjans humans i tècnics necessaris per restablir totalment els serveis afectats per la ventada el més aviat possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.