El 'confirming' tapa el lent sistema de pagament de les factures de l'Ajuntament, segons el PSC


Temes relacionats

El PP assegura que el 'confirming' carrega despeses que hauria d'assumir l'Ajuntament a les empreses (21/feb/09)

Els empresaris proposen que totes les administracions apliquin el 'confirming' (17/feb/09)

Els proveïdors de l'Ajuntament podran cobrar en menys de 30 dies a partir del març (11/feb/09)


  • Comparteix:

Villaseñor i Gausa, en roda de premsa

Villaseñor i Gausa, en roda de premsa

El PSC assegura que l'equip de govern recorre al sistema 'confirming' per amagar la lenta gestió en el pagament ordinari de factures. Els socialistes insten l'Ajuntament a rebaixar el pagament de factures fins als 60 dies per no obligar les empreses a cobrar els seus serveis a través d'un sistema que els aplica un recàrrec.

Segons el PSC, el consistori triga a pagar les factures entre 80 i 90 dies, una mitjana allunyada dels 60 de l'Ajuntament de Barcelona. Per aquest motiu, els socialistes demanen a l'equip de govern una millora per rebaixar el període per pagar els proveïdors. Així, afegeix el PSC, les empreses no es veurien necessitades a recórrer al 'confirming', un sistema per cobrar les factures en 30 dies a través d'entitats bancàries.

El primer secretari i regidor del PSC, Ferran Villaseñor, assegura que les empreses no han d'assumir un recàrrec per cobrar abans a causa de la gestió de l'Ajuntament.

Ferran Villaseñor

No estem en contra del sistema 'confirming', però cal garantir el pagament ordinari de les factures als 60 dies



Segons el PSC, cal millorar la gestió i el control en el pagament de factures per evitar episodis com el deute acumulat amb el Grup TMA-Sánchez des de fa 12 anys.

Salvador Gausa és portaveu del grup municipal socialista.

Salvador Gausa

És importantíssim que hi hagi mecanismes de control de la despesa. Encara no sabem qui va autoritzar aquelles factures.




Els socialistes han afegit que controlaran els resultats de les mesures de l'àrea d'Economia per reduir el temps de pagament a proveïdors.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ojalá todos los Ayuntamientos pagarán a los 60 días . Pero ¿Cuanto ayuntamientos ofrecen el pago mediante confirming? La de miles de millones de euros que los ayuntamientos en España adeudan a empresas, si se ofreciera el pago mediante confirming, mejoraría mucho la liquidez de las empresas. Por tanto, antes de criticar el confirming del Ayuntameinto de Sant Cugat es conveniente que se mejore la gestión de otros ayuntamientos que tienen condiciones de pago muy superiores a las de Sant Cugat. Creo que Sant Cugat tiene algunos puntos que se pueden mejorar, pero criticar que el Ayuntameniento pague mediante confirming demuestra que quienes lo hacen están faltos de argumentos para criticar la gestión de quién tiene la mayoría.

José María Canals. Enviat el 26/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.