Els Agents Cívics i els Supervisors de Qualitat despreten l'interès de cinc municipis barcelonins


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder i va presentar públicament els Agents Cívics en un acte celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament

L'alcalde Recoder i va presentar públicament els Agents Cívics en un acte celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament

Els Agents Cívics i els Supervisors de Qualitat de Sant Cugat han despertat l'interés de cinc municipis de l'entorn en una trobada sobre municipis preocupats pel civisme. Per tal d'unir els seus esforços, aquestes ciutat de la demarcació de Barcelona han signat una declaració que pretén promoure el civisme entre la ciutadania i aplicar polítiques conjuntes per donar-li impuls.

La declaració és conseqüència d’una trobada amb els municipis de Mataró, Terrassa, Sabadell, L'Hospitalet de Llobregat i Vilafranca del Penedès per intercanviar les seves experiències i iniciatives en l’àmbit del civisme. La nostra ciutat ha despertat molt interès per la seva innovació ja que és pionera en la creació de noves figures com els Agents Cívics, encarregats d’ialertar els ciutadans sobre comportament incívics, i els Observadors de Qualitat, que prenen nota de les incidències a la via pública.

La regidora de Promoció de la Ciutat i Comunicació, Marta Subirà, explica quina és la tasca dels agents cívics:

Marta Subirà

Els agents cívics passen pels carrers i per les places informant els ciutadans de conductes incorrectes; com no recollir les defecacions dels gossos


La Diputació i els ajuntaments d'aquestes sis ciutats han afirmat que la gestió d'una ciutat ha d'anar més enllà dels seus aspectes físics i urbanístics; també ha de tenir com a eix fonamental la consolidació de la ciutat com espai de relació, convivència, respecte i creixement comunitari.
Subirà afirma que el concepte de civisme és una tasca a fer entre ciutadans i institucions:

Marta Subirà

Les institucions hem de fer un esforç constant per recordar que la convivència la construïm entre tots


La trobada també ha servit per donar a conèixer noves iniciatives d’altres municipis lligades a la comunitat educativa i dirigida als infants en les que l’Ajuntament vol treballar en els propers mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.