Recoder i Trias pressionen la Generalitat perquè aprovi la declaració de parc natural per a Collserola de forma 'immediata'


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, i el cap de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, han reclamat a la Generalitat la declaració 'immediata' de Collserola com a parc natural. En un acte conjunt al cim de la serra, a tocar del Tibidabo, Recoder i Trias han lamentat que l'aprovació d'aquesta figura de protecció porti dos anys de retard, una demora que han atribuït implícitament a discrepàncies internes entre els socis del govern.

Recoder ha recordat que la Generalitat va anunciar el 2007 la intenció de convertir Collserola en parc natural i ha lamentat que, tot i existir un acord sobre la seva delimitació amb tots els municipis afectats, l'aprovació encara no s'hagi formalitzat.

Lluís Recoder

Collserola encara no és parc natural, malgrat que és una decisió que pot adoptar el govern per decret. No hi ha obstacles que justifiquin la demora.


L'alcalde i dirigent de CDC ha reiterat, a més, que la declaració de parc natural ajudaria a blindar zones com la Torre Negra, amenaçades per la urbanització. En aquest sentit, Recoder ha reiterat que probablement el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no hauria anul·lat la requalificació del sector com a no urbanitzable de protecció especial si ja s'hagués aprovat la declaració de parc natural.

De la seva banda, Xavier Trias ha reclamat a la Generalitat i als ajuntaments governats pel tripartit que es 'treguin la careta' i impulsin d'una vegada per totes la declaració de Collserola com a parc natural.

Xavier Trias

Ha arribat el moment de treure's la careta. Volem pressionar la Generalitat i els ajuntaments no governats per CiU perquè facin pas endavant.




Tant Recoder com Trias han criticat la postura de l'Ajuntament de Barcelona que, segons han dit, ha posat obstacles a la declaració de parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.