Enfrontament partidista per la rebaixa del salari de la presidenta de l'EMD


Temes relacionats

CiU-Actuem vol forçar la presidenta de l'EMD a rebaixar-se el sou en la propera junta de veïns (31/mar/09)


  • Comparteix:

Tertúlia de polítics, aquest dimarts a Cugat.cat

Tertúlia de polítics, aquest dimarts a Cugat.cat

El PSC, ICV i ERC rebutgen la moció que presentarà el grup de CiU-Actuem per rebaixar els sous dels càrrecs electes de l'EMD de Valldoreix, inclòs el de la presidenta. Els socialistes creuen que es tracta d'una proposta poc ètica i que perjudica al conjunt de la democràcia, mentre que ecosocialistes i republicans diuen que forma part de l'estratègia de 'guerra oberta' de CiU-Actuem des que estan a l'oposició. De la seva banda, CiU assegura que la rebaixa de sous està justificada perquè s'ajusta a les recomanacions de les entitats municipalistes.

En una tertúlia a Cugat.cat, el regidor de CiU Jordi Puigneró ha defensat la proposta que CiU-Actuem presentarà a la propera junta de veïns de l'EMD de Valldoreix.

Jordi Puigneró

Volem adequar-nos a les recomanacions de les entitats municipalistes per tots els càrrecs, no només el de la presidenta de l'EMD.


El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha qualificat la moció de 'vergonyosa' i ha afegit que traspassa una línia que perjudica el conjunt de la democràcia.

Salvador Gausa

Perjudica el conjunt de la democràcia i dels partits. Presentar aquesta moció quan estàs a l'oposició és un estil de fer política que no comparteixo.


Gausa ha anunciat que el PSC portarà una moció al proper ple municipal per demanar que es compari el nombre de regidors de l'equip de govern amb dedicació completa amb els d'altres municipis de l'entorn.

En la mateixa línia s'ha expressat el regidor d'ICV-EUiA Joan Calderón, que ha contextualitzat la proposta en el clima de 'guerra oberta' que hauria creat CiU-Actuem des que estan a l'oposició a Valldoreix.

Joan Calderón

Ara surten del govern i pretenen continuar amb una guerra oberta i fent demagògia.


El portaveu d'ERC, Raül Grangé, també s'ha referit al clima de 'guerra oberta' i, tot i admetre que els republicans sempre s'han sentit incòmodes per les retribucions dels càrrecs electes de l'EMD, ha rebutjat la proposta de CiU-Actuem.

Raül Grangé

S'ha de llegir en el context de guerra oberta que hi ha. Això no és el que necessita Valldoreix ara, sinó consens i un acord de mínims.


En canvi, la portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha defensat la proposta de rebaixar els sous dels càrrecs electes de l'EMD, i ha posat com a exemple l'actuació del seu partit a Sant Cugat.

Berta Rodríguez

Em sembla correcte. Quan el PP va entrar a l'equip de govern vam congelar salaris i vam eliminar una tinença d'alcaldia.


La presidenta de l'EMD de Valldoreix cobra actualment uns 60.000 euros bruts a l'any i la proposta de CiU-Actuem rebaixa la seva retribució fins els 47.000 euros bruts.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Trobo molt be la rebaixa del salari de la Sra. Turu i de TOTS els vocals, inclossos els de CIU/Actuem. Sobre aixo de la guerra oberta, que parla el Sr. Calderon, nomes recordar-li que qui la inciar va ser la Sra.Turu al expulsar als vocals de CIU/ACTUEM del gobern de la EMD i no considero que estigui be parlar de GUERRA , la GUERRA oberta es la que hi ha a Irak, Afganistan, etc, etc, Pero no passa res, si els gobernants no arriben amb el seu sou, que es passin al sector privat i que notin la crisis real de la gent. Es una proposta que es podria extrapolar a tots els politics d´arreu de Catalunya

Enric. Enviat el 1/abr/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.