Rovira (ERC): 'Lluitarem perquè el català sigui llengua de treball a la UE'


  • Comparteix:

La número dos a les llistes d'ERC per les eleccions europees, Marta Rovira, posa el llindar per aconseguir representació al Parlament Europeu en els 400.000 vots. Rovira ha explicat que la candidatura que comparteixen amb formacions com el BNG i Aralar, entre d'altres, centrarà el seu esforç en el reconeixement del català com a llengua de treball, en acabar amb la circumscripció única que hi ha a l'Estat espanyol i en aconseguir una Europa veritablement democràtica i amb veu pròpia en el marc internacional.

Marta Rovira ha explicat que pensen seguir pressionant el govern espanyol perquè autoritzi l'ús del català com a llengua de treball a Brussel·les, però que també endegaran iniciatives en el mateix Parlament europeu perquè ho autoritzi la UE directament.

Marta Rovira

Endegarem iniciatives al Parlament per aconseguir l'autorització d'ús del català.



La candidata republicana ha explicat les dificultats d'aconseguir la representació a Europa en un context on Espanya ha perdut quatre europarlamentaris. Segons Rovira, els 400.000 vots poden servir per assolir l'escó per Oriol Junqueres, cap de llista de la candidatura.

Marta Rovira també ha criticat la coalició amb que participa CiU. Segons Rovira, les úniques formacions veritablement sobiranistes són les englobades en l'Aliança Lliure Europea (ALE) i CiU, ha dit, no en forma part.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.