Crítiques de l'equip de govern a la Generalitat per la tala del Pi Bessó, a la Rabassada


  • Comparteix:

L'equip de govern denuncia que la Generalitat ha talat el Pi Bessó, situat a la carretara de la Rabassada, un arbre amb valor natural i històric per a la ciutat i Catalunya. El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha reclamat al govern explicacions dels motius que l'han portat a eliminar l'arbre sense previ avís a l'Ajuntament. Recasens ha recordat que al peu del Pi Bessó s'hi van viure fets importants, com nombroses execucions durant i després de la Guerra Civil.

Segons ha explicat Recasens, el Pi Bessó tenia més d'un centenar d'anys i formava part de catàleg municipal d'arbres. L'arbre, un pi pinyoner, estava situat al quilòmetre vuit de la carretera de la Rabassada.

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, atribueix aquesta tala a un mal funcionament del govern de la Generalitat.

Joan Recasens

Això és l'efecte del mal funcionament del govern de la Generalitat i passa perquè hi ha més d'un departament que actua sobre un mateix àmbit.



Recasens ha explicat que el Pi Bessó no només tenia un interès natural, sinó que també tenia una importància històrica perquè hi van tenir lloc nombroses execucions durant i després de la Guerra Civil.

A més, Recasens ha lamentat que la Generalitat hagi talat aquest exemplar adduint que actuava sobre els arbres malmesos i caiguts als vorals pel temporal de vent de principis d'any, quan aquest no era el cas del Pi Bessó.

Joan Recasens

La Diputació de Barcelona avisava l'Ajuntament explicant les accions que farien. La Generalitat va avisar que actuaria sobre els arbres malmesos. Aquest no era el cas del Pi Bessó.




L'àrea de Medi Ambient ha demanat explicacions a la Generalitat però de moment no hi ha una resposta per part del govern.



  • Comparteix:

COMENTARIS

¡¡¡ Qué burros, Dios mio, pero qué burros!!!053 Lástima, con lo bonito que era este pino y el significado que tenía.

Ane. Enviat el 7/abr/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.