El govern de l'EMD acusa CiU-Actuem de 'prevaricació' per rebaixar els sous dels càrrecs


Temes relacionats

La reducció dels sous a l'EMD, a debat a la junta de veïns de Valldoreix d'avui ( 8/abr/09)

Turu: 'Per què CiU-Actuem no va proposar reduir els sous a principis de mandat?' ( 2/abr/09)

CiU-Actuem vol forçar la presidenta de l'EMD a rebaixar-se el sou en la propera junta de veïns (31/mar/09)


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns

Moment de la junta de veïns

L'equip de govern de l'EMD acusa CiU-Actuem de 'prevaricació' per aprovar la proposta de rebaixa de sous dels càrrecs de l'Ens a la junta de veïns d'aquest dimecres. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha avançat que impugnaran la moció i que s'han assessorat jurídicament sobre els diferents recursos i denúncies que poden presentar. La proposta aprovada rebaixa el sou de Turu de 62.000 a 47.000 euros bruts anuals i congela totes les retribucions dels càrrecs de l'EMD.

La moció, que ha comptat amb el vots a favor del grup CiU-Actuem i en contra de la Candidatura de Progrés i Catalanista, estableix que la presidenta passi a cobrar uns 47.000 euros bruts. Aquesta representa la xifra més alta recomanada per les entitats municipalistes en el cas d'alcaldes amb dedicació exclusiva per a localitats d'entre 5.000 i 10.000 habitants. La proposta també estableix que la portaveu de CiU-Actuem cobri uns 15.000 euros bruts l'any, com els vocals de l'equip de govern, una retribució que es manté. El sou dels vocals del grup nacionalista també es manté en 12.000 euros bruts l'any.

L'equip de govern local ha acusat CiU-Actuem de 'prevaricació' i d'actuar amb 'arbitrarietat' a causa del trencament del pacte de govern del territori. La Candidatura de Progrés i Catalanista ha votat en contra de la moció al·legant que la dedicació dels càrrecs de l'EMD és superior a la dels càrrecs dels ajuntaments, ja que els primers gestionen el territori sense el suport tècnic i administratiu que hi ha als consistoris.

El govern de l'EMD ja ha avançat que emprendrà accions legals contra la mesura, després de documentar-se amb un informe jurídic. Escoltem el vocal d'Economia, Joan Gaya, i la presidenta de l'Ens, Montserrat Turu, que explica les diverses mesures que podrien adoptar.

Gaya i Turu

Hi ha arbitrarietat i això pot tenir un nom que és prevaricació. / Podríem presentar un recurs contenciós administratiu, un recurs contenciós de protecció dels drets fonamentals i una denúncia a la fiscalia per prevaricació.


CiU-Actuem ha reiterat que l'objectiu de la moció és igualar els criteris de retribucions amb les entitats municipalistes i que si no s'ha proposat abans era perquè una de les condicions que va posar Turu per al pacte de govern de Valldoreix era no canviar l'escala salarial. La portaveu del grup nacionalista, Àngels Solé, ha explicat que la moció aprovada 'no és un caprici'.

Àngels Solé

Una competència plenària com aquesta no és un caprici. Una vegada fora del govern, no hem de mantenir unes retribucions que se'ns van imposar i amb les quals no ens sentíem còmodes.




La sessió ordinària de la junta de veïns ha tingut lloc aquest dimecres al vespre a la Nau de Cultura. Entre altres propostes aprovades, la junta ha donat llum verda al projecte de construcció de la llar d'infants de Valldoreix per unanimitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.