Sant Cugat treballarà perquè el 100% dels comerços compleixin amb la llei de política lingüística


Temes relacionats

ERC presentarà una moció per garantir l'ús del català en comerços i empreses de la ciutat (15/abr/09)

Nou de cada 10 establiments respecten l'ús del català en la seva retolació (24/mar/09)


  • Comparteix:

Prop del 90% dels comerços de la ciutat ja tenen retolació en català

Prop del 90% dels comerços de la ciutat ja tenen retolació en català

Tots els grups polítics excepte el PP volen promoure el compliment de la llei de política lingüística a Sant Cugat. CiU, ICV-EUiA i el PSC han aprovat una moció presentada per ERC en el ple municipal d'abril on es demana elaborar un cens de comerços i empreses que no compleixin aquesta llei per poder assessorar-los i donar-los suport econòmic perquè s'adaptin a aquesta normativa el més aviat possible.

El regidor d'ERC Toni Ramon ha explicat dues de les propostes d'aquesta moció.

Toni Ramon

Volem promoure la implantació el programa Profit perquè els treballadors de restaurant puguin atendre els clients en català.









D'altra banda els republicans han reclamat l'inici d'una campanya informativa amb l'objectiu de donar a conèixer a la ciutadania l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor com a punt de registre i seguiment de reclamacions i denúncies per incompliment de la llei de política lingüística.

CiU, tot i votar-hi a favor, ha recordat a ERC que a Sant Cugat el 88,4% dels comerços i empreses compleixen la Llei pel que fa a la retolació principal. Segons el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, són unes bones xifres.

Xavier Escura

No sigui pessimista perquè amb aquests percentatges estem a dalt de tot. Ja m'agradaria a mi que totes les altres poblacions tinguessin aquestes xifres. Som líders de lluny.


El PP ha votat en contra de la moció. La seva portaveu, Berta Rodríguez, ha demanat que es quantifiqui el cost econòmic que suposaria per a l'Ajuntament que tots els comerços de la ciutat complissin la llei. En aquest sentit, els popular creuen que amb la crisi econòmica actual com a teló de fons no és el millor moment perquè els petits comerços tinguin despeses per aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.