El tripartit desencalla el Quart Cinturó i el Túnel d'Horta amb un pacte entre els socis de govern


  • Comparteix:

Obres d'un dels trams del Quart Cinturó

Obres d'un dels trams del Quart Cinturó

Pas endavant en l'acord entre els grups polítics del tripartit en infraestructures com el tram Terrassa-Granollers del Quart Cinturó i el Túnel d'Horta, que finalment serà ferroviari. Un pacte entre les diferents forces del govern permetrà tirar endavant aquestes infraestructures vallesanes, fins ara punts de desencontre entre els socis de govern. Aquests projectes s'afegiran al Pacte Nacional d'Infraestructures.

El Tripartit admet que el Quart Cinturó, també anomenat Ronda del Vallès, és necessari per a la mobilitat vallesana, motiu que els ha fet arribar a un acord després d'anys de discussions i distanciaments. De totes maneres, el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, afirma que la bona notícia arribarà quan se signi definitivament el Pacte Nacional d'Infraestructures.

Joaquim Nadal

La gran notícia del pacte serà el dia que se signi. És un pas més, però cal el definitiu.


L'acord entre les tres formacions inclou el Túnel Ferroviari d'Horta, que connectarà Barcelona amb el Vallès passant per Collserola i fins a Cerdanyola. En aquest sentit, el responsable de relacions institucionals d'ICV i vicepresident de la formació, Jordi Guillot, ha assegurat que l'acord suposa 'de forma inequívoca una aposta pel tren i pel transport públic'.

De la seva banda, l'oposició rebutja el pacte. CiU ha retret al govern la manca de concreció en la proposta, mentre que el PP ha assegurat que el pacte arriba amb 'retard' i amb 'poques esperances'.

En les pròximes setmanes aquesta proposta serà sotmesa a l'aprovació del govern. Un cop fet aquest tràmit s'obrirà un nou diàleg amb els grups de l'oposició i amb les entitats econòmiques i socials per enllestir el Pacte Nacional d'Infraestructures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.