ICV-EUiA vol revitalitzar la Mesa de Residus per millorar la gestió de les escombraries


  • Comparteix:

Reyes (esquerra), en imatge d'arxiu

Reyes (esquerra), en imatge d'arxiu

ICV-EUiA proposarà al ple d'aquest mes la recuperació de la Mesa de Residus per introduir millores en la gestió de residus a la ciutat. Els ecosocialistes volen que aquest ens participi en la decisió de les condicions de la propera concessió del servei de recollida, que s'obrirà al gener de l'any que ve. La moció també proposa estudiar models de recollida d'altres municipis que puguin ser aplicats a la ciutat.

Tot i reconèixer que la separació de residus ha augmentat a Sant Cugat d'un 12% a un 24% en els últims cinc anys, ICV-EUiA ha recordat que altres municipis vallesans tenen nivells de recollida selectiva superiors. En concret, han subratllat que Sant Cugat és la tercera població del Vallès Occidental amb un percentatge de recollida selectiva més baix, només per sobre de Gallifa i Rellinars.

Per millorar aquesta situació, ICV-EUiA reclama que es recuperi la Mesa de Residus i que aquest ens intervingui en la renovació de la concessió del servei de recollida i gestió de residus, que s'ha de fer al gener de l'any vinent.

La regidora Àssun Reyes resumeix els punts de la moció.

Àssun Reyes

Volem recuperar la Mesa de Residus i que aquesta participi en la nova concessió de gestió de residus.


La formació ecosocialista recorda que un municipi com Matadepera recupera més d'un 42% de fracció orgànica i residus municipals, mentre que Sant Cugat es queda en un 6,8% i la mitjana de la comarca és d'un 7,7%. Matadepera aplica, com altres poblacions catalanes, la recollida porta a porta, sistema que ICV-EUiA considera que podria obtenir bons resultats a la ciutat.

Aquesta serà la darrera moció que presentarà la regidora Àssun Reyes, que ha anunciat que abandonarà la política professional després del ple de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.