Suport de Recoder al Consorci de l'Àrea Metropolitana


Temes relacionats

Neix el Consorci de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ( 6/mai/09)


  • Comparteix:

Recoder dóna suport a l'ens metropolità de Barcelona

Recoder dóna suport a l'ens metropolità de Barcelona

L'alcalde qualifica la constitució del Consorci de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (CAMB) de 'pas més' en la construcció metropolitana. Lluís Recoder dóna suport a aquest ens que aplega les tres entitats metropolitanes que funcionaven autònomament.

De moment el consorci es limita a unir sota un mateix nom la Mancomunitat de Municipis, que gestiona els espais comuns i l'habitatge, l'Entitat del Medi Ambient, que centra la seva activitat en l'abastament d'aigua i la gestió dels residus, i l'Entitat Metropolitana del Transport, que regula el transport dins de l'àrea metropolitana.

Sant Cugat pertany a totes els ens, excepte a la Mancomunitat de Municipis. Recoder diu estar a favor a entrar a la mancomunitat, però explica per què per ara no.

Lluís Recoder

Ara per ara, l'aportació econòmica que faríem no la recuperaríem. Estem estudiant la incorporació amb els responsables de la mancomunitat.


El consorci representa els més de tres milions d'habitants de 36 municipis de l'entorn de Barcelona. A principis d'any, es van aprovar els estatuts del nou ens que presideix l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

El consorci neix sense una llei que el reguli, per la qual cosa de moment només tindrà una estructura petita, formada per tres treballadors, i un pressupost de 170.000 euros. Pel que fa al seu suport polític, compta amb el suport de totes les forces polítiques excepte el PP.

El nou consorci recupera la figura de l'antiga Corporació Metropolitana, un organisme que el govern de CiU a la Generalitat va desmantellar el 1987.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.