Clam dels partits per millorar el finançament municipal 30 anys després de la represa democràtica


  • Comparteix:

Tots els grups polítics del consistori han unit les seves veus per reclamar amb contundència la millora del sistema de finançament dels municipis, que es manté des de fa 30 anys, quan es van constituir els primers ajuntaments de la represa democràtica. En un ple municipal extraordinari per commemorar aquesta efemèride, i sota la mirada dels tres exalcades del període i d'antics regidors, totes les formacions han subratllat que el finançament local és la principal assignatura pendent de la democràcia.

En el seu discurs institucional, l'alcalde, Lluís Recoder, ha dit que Sant Cugat ha sabut adaptar-se als canvis dels últims 30 anys mantenint la seva identitat. Recoder ha afegit, però, que tres dècades després el principal repte continua sent la millora del finançament perquè els municipis puguin garantir la prestació de serveis de qualitat.

Lluís Recoder

Els ajuntaments tenim un repte de futur: aconseguir un millor finançament. En 30 anys de democràcia no s'ha revisat mai.


En la mateixa línia s'han expressat tots els grups municipals. El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha reclamat també una reforma de la llei local que hauria de garantir la suficiència financera dels ajuntaments.

Joan Recasens

Calen nous models de finançament i una nova llei local basada en l'autonomia, la suficiència financera i la subsidiaritat.


Des del PSC, el seu portaveu, Salvador Gausa, ha dit que la millora del finançament local és l'assignatura pendent de la democràcia.

Salvador Gausa

La democràcia té l'assignatura pendent del finançament local. Estem en el 13% de tota la despesa pública, igual que el 1979.


El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha destacat també que la millora del finançament local permetria situar els municipis al nivell que marca l'Estatut.

Xavier Boix

Demanem allò que ens pertoca: un millor finançament. Volem que els ajuntaments siguin allò que l'Estatut reconeix.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha dit que és necessari que els ajuntaments rebin més recursos per atendre a unes necessitats creixents en temps de crisi.

Berta Rodríguez

Els ajuntaments han de comptar amb recursos suficients per atendre les noves necessitats.


El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha afirmat que Catalunya i els seus municipis es troben en una 'cruïlla històrica' pel que fa al finançament.

Raül Grangé

Els avenços es poden veure amenaçats si no resolem els dèficits de finançament dels ajuntaments i de Catalunya. És una cruïlla històrica.




Els tres exalcaldes dels últims 30 anys -Àngel Casas, Oriol Nicolau i Joan Aymerich- han assistit al ple extraordinari d'aquest dimecres, que també ha comptat amb la presència de diversos exregidors d'aquest període.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.