Rivera acusa Domingo de 'no respectar la democràcia' i 'quedar-se amb un escó que no és seu'


Temes relacionats

José Domingo: 'Marxo de C's per treballar per la unitat del moviment no nacionalista a Catalunya' (14/mai/09)

Domingo marxa de Ciutadans però manté l'escó al Parlament (13/mai/09)


  • Comparteix:

Albert Rivera durant una roda de premsa aquest dimecres / ACN

Albert Rivera durant una roda de premsa aquest dimecres / ACN

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, acusa el diputat santcugatenc José Domingo de 'trànsfuga' i de 'quedar-se amb un escó que no és seu' arran de la decisió de Domingo de deixar la militància de Ciutadans però conservar el seu lloc al Parlament. Segons Rivera, els números 4 i 5 a les llistes del partit haurien de substituir Domingo i el diputat Antonio Robles, que també ha abandonat el partit recentment.

'Aquestes persones han optat per una via errònia, ja que un trànsfuga no pot quedar habilitat per liderar res', ha dit Rivera. En aquest sentit, ha manifestat que 'els votants voldrien que els escons que van sortir de les urnes siguin defensats per persones que defensen el seu programa polític'.

El Reglament del Parlament estableix que els diputats que abandonin el seu grup o en siguin expulsats han de passar a tenir la condició de membres no adscrits durant tota la legislatura. En aquest sentit, Domingo ha expressat la voluntat d'incorporar-se al grup mixt.

Segons el president del partit, però, Domingo no es pot quedar amb l'escó.

Albert Rivera

Domingo no respecta les normes de la democràcia. No es pot fer transfuguisme.


La marxa de Domingo tindrà conseqüències dins la secció local de Ciutadans, de la qual era coordinador. Segons ha explicat a Cugat.cat la vocal del partit i cap de llista a Sant Cugat a les últimes eleccions municipals, Carme Gómez, la secció local va conèixer la decisió de Domingo a través de la premsa, i encara no els hi ha estat comunicada oficialment. Gómez, com Rivera, qualifica Domingo de 'trànsfuga' i admet que la seva baixa en pot comportar d'altres dins l'agrupació de Sant Cugat.

L'agrupació encara no ha fixat cap data per reunir-se i analitzar la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.