Arriba el ple de maig amb protagonisme de mocions i punts de Territori


Temes relacionats

Tres mocions d'ERC al ple municipal d'aquest dilluns (16/mai/09)

El PP demanarà al ple la creació d'una xarxa de suport a la dona embarassada per reduir els avortaments (15/mai/09)

Promusa farà 210 habitatges protegits a la Floresta ( 1/ago/08)

Aprovades les modificacions del PGM que legalitzen les cases fora d'ordenació de la Floresta (31/jul/08)

El ple aprova la modificació del PGM de la Floresta després de sis anys de negociacions (20/mai/08)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un ple municipal

Imatge d'arxiu d'un ple municipal

El ple municipal arriba avui marcat per mocions i punts de l'àrea de Territori. El partits debatran avui la proposta del PSC per millorar el sistema de comunicació de les sentències judicials. Entre les mocions presentades, també hi figuren la del PP per recuperar l'IVA de les obres que es fan a partir del Fons Estatal d'Inversió Local i la d'ERC perquè els usuaris del SOM tinguin un servei de guarderia. Diversos punts de Territori completen l'ordre del dia del plenari, que començarà a la set de la tarda a la Sala de Plens.

El PSC portarà a votació una proposta per fer front al descens d'ingressos per patrocini de les entitats com a conseqüència de la crisi. D'altra banda, també proposarà en una moció millorar el sistema de comunicació de les sentències judicials.

El PP reclamarà al ple municipal la creació d'una xarxa de suport a la dona embarassada ja que considera que aquesta eina ajudaria al fet que no hi hagués un nombre tan elevat d'avortaments a Catalunya. La portaveu local, Berta Rodríguez, ha explicat que l'objectiu també és disposar d'un centre d'acollida, assistència i formació per a les dones.

Berta Rodríguez

Aquestes dones tenen menys cultura i menys formació. Si l'administració donés més informació i formació molta gent s'ho repensaria.


El grup republicà demanarà que s'ofereixi un servei de llar d'infants als usuaris del SOM i portarà a votació una iniciativa d'Amnistia Internacional pel reconeixement del drets humans a Colòmbia.

D'altra banda, ERC també vol que el consistori es posicioni en contra de la que consideren una campanya ofensiva del PP, encapçalada pel candidat a les eleccions europees, Jaime Mayor Oreja, contra la Llei d'Educació de Catalunya. El portaveu republicà, Raül Grangé, considera insultant les accions iniciades des del PP.

Raül Grangé

Volem rebutjar l'ofensiva insultant contra els catalans. L'anunci també és insultant. Mai ningú ha estat repressaliat pel català.


Entre els punts de Territori que es porten a votació, hi ha la resposta de l'Ajuntament als recursos presentats a la modificació del PGM que ha de permetre donar una nova centralitat a la Floresta, millorar la mobilitat i construir-hi habitatge protegit i equipaments. També es donarà resposta a les al·legacions presentades a una altra modificació del PGM, que fa referència a la legalització de les cases fora d'ordenació de la Floresta, Valldoreix i Can Montmany.

D'altra banda, l'equip de govern també demanarà facilitar els tràmits per promoure l'ús comercial al municipi i evitar les zones fredes. Finalment, el plenari haurà de decidir si dóna llum verda a l'últim pas al reglament de subvencions, en què es recull que les subvencions de menys de 3.000 euros es puguin atorgar discrecionalment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.