Topada entre el govern i el PSC per una moció per millorar 'el sistema de comunicació de les sentències judicials'


Temes relacionats

Lluís Recoder: 'El PSC ha d'explicar el fil directe que té amb Núñez i Navarro' (24/abr/09)

Salvador Gausa (PSC): 'Demanar-nos com hem aconseguit la sentència és una cortina de fum' (24/abr/09)

Una sentència del TSJC anul·la l'acord d'aprovació dels pressupostos del 2004 (23/abr/09)


  • Comparteix:

Façana de l'ajuntament al carrer de Dos de Maig

Façana de l'ajuntament al carrer de Dos de Maig

L'equip de govern atura una moció del PSC per 'millorar el sistema de comunicació de sentències judicials' en considerar que ja es respecten els drets de l'oposició en aquesta matèria. Els socialistes demanaven tenir accés a les resolucions sobre acords plenaris el dia que es notifiquin a l'Ajuntament.

El PSC ha posat com a exemple de mala comunicació amb els grups municipals la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava l'acord d'aprovació dels pressupostos locals de 2004 després d'una demanda del grup Núñez i Navarro. En aquell moment, els socialistes van criticar que l'equip de govern no els fes arribar la resolució i la van donar a conèixer als mitjans de comunicació en roda de premsa.

En aquest sentit, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha recordat al govern local que ha de fer arribar immediatament als grups polítics la notificació d'una sentència sobre un acord de ple com la del TSJC.

Salvador Gausa

La realitat és que a l'Ajuntament els grups de l'oposició no tenim la garantia de rebre les sentències que afecten acords de ple.



L'equip de govern ha rebutjat la moció socialista. L'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat que el govern local dóna compte de les sentències tal com marca la llei. En aquest sentit, Recoder ha reconegut el dret dels partits a tenir les sentències però discrepa del termini proposat pel PSC.

Lluís Recoder

Vostè vol la sentència immediatament. Jo li dic que la tindrà però no pot ser que la rebi el mateix dia o abans que nosaltres.


En el mateix punt del ple, Gausa ha titllat d''indigne' que Recoder atribuís una possible relació entre el PSC i el grup Núñez i Navarro per obtenir la polèmica sentència del TSJC.

La moció del PSC ha rebut el suport d'ICV-EUiA, el PP i ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.