El ple rebutja una moció del PP per reduir la taxa d'avortament mitjançant ajudes a dones embarassades


  • Comparteix:

El ple municipal ha rebutjat una moció per la creació d'una xarxa de suport a la dona embarassada

El ple municipal ha rebutjat una moció per la creació d'una xarxa de suport a la dona embarassada

Tots els partits rebutgen una moció presentada pel PP per reduir la taxa d'avortament a partir d'ajudes a les dones embarassades. Els grups municipals no han donat suport a la moció i ho argumenten perquè ja existeixen programes de suport a l'embaràs i perquè consideren que aquesta moció està basada en la campanya contra la llei de l'avortament que està duent a terme el PP.

El PP ha presentat aquesta moció amb l'objectiu de reduir l'elevada taxa d'avortament de Catalunya mitjançant l'aplicació d'una política orientada a incrementar les ajudes socials, econòmiques i laborals de les dones embarassades. D'aquesta manera, els populars han demanat la creació d'una xarxa de suport a la dona embarassada o amb nens menors de tres anys, com també la construcció d'un centre que proporcioni acolliment, assistència, ajuda a la conciliació familiar, guarderia i formació i inserció laboral.

La portaveu del PP, Berta Rodríguez, presenta els motius de la moció.

Berta Rodríguez

Moltes vegades hi ha embarassos que no es porten a terme perquè no tenen suport de l'administració. Demanem que l'Ajuntament es replantegi la situació i miri d'ajudar.


El PSC ha fet referència al fet que el PP no ha donat suport propostes anteriors sobre els ajuts a famílies monoparentals. CiU ha argumentat que els suports econòmics vinculats a continuar l'embaràs no sempre tenen èxit. ICV-EUiA ha criticat que els populars atribueixin els avortaments al nivell d'estudi de les dones. ERC ha justificat el seu vot contrari en defensa de la llibertat individual de la dona.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania i membre de CiU, Carmela Fortuny, ha explicat que ja existeixen programes de suport a l'embaràs.

Carmela Fortuny

Existeixen programes de suport a l'embaràs que arriben fins i tot a les dones estrangeres que, en situació irregular, poden gaudir del seguiment de l'embaràs i d'atenció pediàtrica.








La moció ha estat rebutjada per tots els grups polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.