Recoder: 'El pla té aspectes positius però hi falta la prolongació de la línia del Tibidabo'


Temes relacionats

El Pla Territorial Metropolità es decanta pel Túnel d'Horta ferroviari amb parada a Cerdanyola (22/mai/09)


  • Comparteix:

L'alcalde lamenta que el Pla Territorial Metropolità de Barcelona exclogui la prolongació de la línia d'Avinguda Tibidabo de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), perquè, segons Lluís Recoder, Sant Cugat perd una oportunitat per tenir una parada a la zona de l'avinguda de Cerdanyola. En canvi, Recoder es mostra satisfet perquè el pla descarta la construcció del Vial de Cornisa i d'Enllaç.

Recoder ha subratllat que no està en contra del Túnel d'Horta ferroviari, però ha lamentat que el pla no inclogui la prolongació de la línia d'Avinguda Tibidabo per beneficiar la mobilitat de la zona. L'alcalde ha fet un balanç positiu, però, del fet que el document descarti el Vial de Cornisa i d'Enllaç.

Recoder també ha elogiat que el document que s'ha aprovat inicialment reculli la gran majoria d'al·legacions presentades en el seu moment per l'Ajuntament. En aquest sentit, hi destaca: la inclusió del sector de la Torre Negra dins el sistema d'Espais Oberts i de tot el sistema de rieres de Can Abadal i Can Nonell dins el sistema de domini públic hidràulic.

L'alcalde també ha destacat l'eliminació de la reserva de sòl previst al PGM del 1976 per a la Ronda Sud. A més, el pla la defineix com un vial de tancament de desenvolupament urbà i fronterer amb el sector de la Torre Negra.

Recoder també veu positiu que el document reconeix que Sant Cugat ha tancat el seu creixement amb els nous barris del Turó de Can Mates i Vulpalleres-Guinardera, i que contempla la previsió de reserva de sòl per l'estació del TGV a l'entorn de l'Hospital General de Catalunya.

Tot i això, Recoder ha anunciat al·legacions al pla en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

No ens satisfà que s'inclogui la prolongació de la línia d'Avinguda Tibidabo. Hi presentarem al·legacions.


Els Ajuntaments poden presentar al·legacions al pla en el seu període d'exposició pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.