Tots els partits menys el PSC qualifiquen d'electoralista la reunió de Zapatero amb els alcaldes catalans


Temes relacionats

Recoder rebutja assistir a la trobada amb alcaldes de Zapatero i la qualifica d'electoralista ( 4/jun/09)


  • Comparteix:

José Luis Rodríguez Zapatero

José Luis Rodríguez Zapatero

Tots els partits menys el PSC critiquen la decisió del president Zapatero de reunir-se amb els alcaldes catalans per parlar del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) en plena campanya de les eleccions europees. CiU, ICV, PP i ERC coincideixen que Zapatero barreja la seva condició de cap de l'executiu espanyol amb el de líder d'un partit que es presenta en uns comicis. El PSC, de la seva banda, lamenta la decisió de l'alcalde, Lluís Recoder, de no assistir a la reunió, i la qualifiquen de 'manca de visió i pèrdua d'oportunitat'.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha volgut aprofitar la seva presència a l'acte central de campanya del PSOE a Barcelona per reunir-se amb els alcaldes de ciutats de més de 50.000 habitants per parlar del FEIL.

A la reunió, però, programada per aquest dijous a la tarda, només han confirmat la seva assistència els alcaldes del PSC, ja que tant els alcaldes del Prat de Llobregat i de Cerdanyola, tots dos d'ICV, com Lluís Recoder, de CiU, han declinat la invitació qualificant la reunió d'electoralista.

Segons el portaveu del PSC de Sant Cugat, Salvador Gausa, la coincidència dels dos actes es deu a la 'complicada agenda presidencial' i no té res d'electoralista. Gausa ha criticat també la decisió de Recoder de no assistir a la reunió de Zapatero amb els alcaldes.

Salvador Gausa

Pensem que és una falta d'oportunitat per la ciutat. És una manca de visió i una pèrdua d'oportunitat.



La resta de partits, però, critiquen la convocatòria d'aquesta reunió.



El portaveu de CiU, Joan Recasens considera 'lògic' que Recoder no hi vagi ja que creu que la trobada s'hagués pogut celebrar a partir de dilluns i que la reunió 'fa olor d'electoralisme'.

Joan Recasens

En el marc d'unes eleccions immediates no és el moment més oportú per celebrar la reunió. Fa olor d'electoralisme, és lògic que Recoder no hi vagi.



Des d'ICV, el seu portaveu, Xavier Boix, celebra que l'alcalde 'hagi fet com els alcaldes d'ICV' i hagi rebutjat finalment anar a una reunió que 'menysprea el món local'.

Xavier Boix

Ens sembla lamentable i una falta de respecte cap al món municipal per part del president Zapatero.



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, assegura que Zapatero barreja la seva condició de cap de l'executiu amb la de líder del PSOE.

Berta Rodríguez

És una manera de fer propaganda innecessària. Considerem que és extemporani. Zapatero barreja la presidència amb un partit polític.



La mateixa opinió té el portaveu d'ERC, Raül Grangé, que considera que Zapatero ha tingut tot un any per reunir-se amb els alcaldes per parlar del FEIL.

Raül Grangé

Un no pot en mitja hora ser president del govern i a la mitja hora següent fer de candidat.



A part de la reunió amb els alcaldes i del míting del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero té prevista una reunió amb empresaris al Cercle d'Economia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.