La bandera de l'Arc de Sant Martí no onejarà a l'Ajuntament el dia de l'Orgull Gai


Temes relacionats

ERC i ICV-EUiA reclamen a Recoder que pengi la bandera de l'arc de Sant Martí el Dia de l'Orgull Gai (11/jun/09)


  • Comparteix:

Bandera de l'Arc de Sant Martí

Bandera de l'Arc de Sant Martí

La bandera de l'Arc de Sant Martí no onejarà al balcó de l'Ajuntament el 28 de juny, dia de l'Orgull Gai. L'equip de govern ha rebutjat les propostes de la moció presentada conjuntament per ERC i ICV-EUiA en pro de la visualització i normalització del col·lectiu gai, lesbià, transsexual i bisexual i ha defensat les accions que ja es porten a terme des del consistori en aquest àmbit, com la de la comissió per la lluita contra els maltractaments i la violència domèstica.

La regidora d'Igualtat, Susanna Pellicer, ha dit que no hi ha una 'alarma social' per aquest tema i ha contraposat la proposta d'endegar les accions de visualització i normalització per mitjà de la Taula d'Igualtat com demanava ERC i ICV-EUiA amb la tasca que ja porta a terme la comissió. Pellicer ha dit que fins ara no s'ha hagut de tractar cap cas d'orientació sexual.

Susanna Pellicer

Tenim una comissió per la lluita contra els tractaments i la violència domèstica en què estan representades totes les institucions i on sempre es prenen les mesures necessàries.


El regidor d'ERC Toni Ramon, per la seva banda, ha lamentat que l'equip de govern no accepti penjar la bandera gai al balcó del consistori el dia 28 com a reconeixement a aquest col·lectiu que 'ha patit molt i encara pateix' la discriminació de la societat.



Ramon ha lamentat aquesta 'incomoditat' per part de l'equip de govern per afrontar aquesta moció.

Toni Ramon

De nou la presentem, de nou hi ha una incomoditat absoluta des de CiU cap una moció oberta i tolerant.


Pellicer ha rebutjat aquesta 'incomoditat' i ha destacat el compromís de l'equip de govern contra l'homofòbia. Segons la regidora d'Igualtat no hi ha una preocupació social per aquest tema. En cas que es detecti, ha dit, ja es prendrien les mesures pertinents.

Davant la impossibilitat per part d'ERC i ICV-EUiA de tirar endavant la seva moció per la presentació d'una d'alternativa per l'equip de govern, tots dos grups han decidit retirar-la i deixar també sense efecte l'alternativa.

La moció conjunta d'ERC i ICV-EUiA pretenia normalitzar la presència del col·lectiu homosexual, transsexual i bisexual establint un protocol d'actuació a les escoles públiques per fomentar l'ensenyament igualitari i visualitzar la seva presència a la ciutat.

Els dos grups demanaven també la declaració de Sant Cugat com a 'ciutat contra l'homofòbia' i que es pengés la bandera de l'Arc de Sant Martí el dia de l'Orgull Gai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.