La nova via que creuaria el Vallès, rebuda amb cautela per la majoria de partits locals


Temes relacionats

El govern projecta una nova via per creuar el Vallès (30/jun/09)


  • Comparteix:

Obres d'una infraestructura viària (Arxiu)

Obres d'una infraestructura viària (Arxiu)

Prudència en les reaccions al projecte de la Generalitat per promoure una nova infraestructura viària que travessaria el Vallès. CiU, ICV-EUiA, el PP i ERC reben amb cautela el projecte i estan a l'espera que es concreti per decantar el seu posicionament. El PSC hi dóna un suport clar i argumenta que milloraria la mobilitat.

El govern projecta una nova infraestructura viària que travessaria el Vallès. La via, que enllaçaria el Baix Llobregat amb la Selva a través del Vallès, aprofitaria trams ja existents de l'actual C-35. El projecte, inclòs al Pacte Nacional per a les Infraestructures, implicaria dos nous trams a Sant Cugat.

CiU rep amb cautela el projecte i recorda que fa temps que està sobre la taula. El regidor nacionalista Jordi Puigneró remarca que encara cal detallar com es desenvoluparia la infraestructura.

Jordi Puigneró

Tot i que podem creure que serviria per descongestionar, tenim clar que hem de veure com es desenvolupa aquesta infraestructura.



El PSC dóna suport al projecte perquè serviria per descongestionar l'AP-7 i facilitaria la mobilitat entre les comarques implicades. Ferran Villaseñor és el primer secretari socialista.


Ferran Villaseñor

Cal celeritat per no perdre el futur. És una infraestructura necessària per al desenvolupament econòmic.



ICV-EUiA també està a l'espera de conèixer més detalls del projecte, però remarca que hauria de ser complementari a altres iniciatives com el tramvia del Vallès. El regidor ecosocialista Jaume Massanés també demana que la infraestructura respecti el medi ambient.


Jaume Massanés

Aquest projecte encara s'ha d'estudiar a fons i ha de ser complementari d'altres projectes de mobilitat


El PP diu estar a favor de les infraestructures que serveixin per millorar la mobilitat. La portaveu popular, Berta Rodríguez, però, adverteix que cal conèixer l'impacte que tindria la via a Sant Cugat.

Berta Rodríguez

Estem a favor de les infraestructures però cal saber com afectaria la nostra ciutat.



ERC s'ha mostrat prudent a l'hora de valorar el projecte. El regidor republicà Toni Ramon recorda que els nous trams podrien afectar l'estany dels Alous i la zona de TVE.


Toni Ramon

No veiem complicat desdoblar el vial però sí que veiem problemes amb la compatibilitat de l'estany dels alous.



L'associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) no dóna suport al projecte perquè considera que no respon a les necessitats actuals del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.