L'Ajuntament ha gastat prop de la meitat del fons de contingència per atendre necessitats socials


Temes relacionats

Tiren endavant els pressupostos del 2009 (19/gen/09)

CiU, ICV-EUiA i ERC aproven 136 milions d'euros de pressupost per afrontar la crisi (22/des/08)

ICV-EUiA i ERC atribueixen el seu suport als comptes pel seu contingut social i de promoció econòmica (22/des/08)


  • Comparteix:

Grangé, Recoder i Boix, a la sala de plens de l'Ajuntament

Grangé, Recoder i Boix, a la sala de plens de l'Ajuntament

L'Ajuntament ja ha gastat el 40% de la bossa de contingència prevista als pressupostos del 2009 per cobrir les necessitats socials derivades de la crisi econòmica. Els tres grups municipals que van acordar els comptes -CiU, ICV-EUiA i ERC- preveuen que d'aquí a finals d'any s'esgotarà la resta de la partida, que en total suma 700.000 euros. L'alcalde i els portaveus d'ICV i ERC han fet aquest dijous una valoració molt positiva de l'execució de l'acord pressupostari.

L'Ajuntament ha hagut d'executar en els primers sis mesos de l'exercici el 40% d'aquesta bossa de contingència perquè ja ha esgotat les partides de Serveis Socials del pressupost ordinari. Els diners s'han destinat a cobrir despeses addicionals d'assistència social, beques menjador i altres ajuts socials. Segons l'alcalde, Lluís Recoder, això demostra que va ser un encert preveure aquesta partida de contingència en un context econòmic com l'actual.

Lluís Recoder

Hem executat un 40% de la bossa. És la millor prova que el fons era necessari. Hem donat els ajuts amb la mateixa exigència de sempre.


En aquests primers sis mesos des de l'acord pressupostari també s'han executat polítiques de desenvolupament de les tecnologies de la comunicació com els espais WiFi municipals, s'ha aplicat l'increment del 3'5% en les subvencions a les entitats i s'ha previst la inversió en carrils bici. L'alcalde ha explicat que ara estan treballant en altres punts del pacte, com executar els 100.000 euros reservats per fer millores a les escoles públiques, aplicar la recollida selectiva d'envasos al centre i augmentar les freqüències d'autobús a la Floresta i l'IES Leonardo da Vinci, entre altres projectes. També s'ha previst la dotació econòmica necessària per executar les mocions que el grup d'ERC va aconseguir aprovar al ple municipal durant l'any passat.

El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha fet una valoració molt positiva de l'execució de l'acord pressupostari. L'endemà d'oferir una roda de premsa de partit per denunciar l'escàs compliment del govern municipal de les mocions dels republicans, Grangé s'ha mostrat orgullós del treball conjunt amb ICV-EUiA i l'equip de govern.

Raül Grangé

Quan la política arriba al detall dels problemes reals de les persones és quan té valor i es justifica per si mateixa.


En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, que també aquesta setmana ha denunciat l'incompliment per part de l'equip de govern d'una moció ecosocialista aprovada fa dos anys. Boix ha posat l'accent en l'excepcionalitat del treball conjunt entre el govern i dos grups de l'oposició en un moment difícil per als ciutadans que pateixen la crisi econòmica.

Xavier Boix

Que avui estiguem aquí ja és positiu. No és massa habitual que, en mig any, s'expliqui com va el pacte. És un exercici de bona governança.


El 60% de la bossa de contingència que queda per gastar des d'ara i fins a finals d'any es destinarà a donar més ajuts socials i, també, a promoure polítiques actives de foment de l'ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.