Jordi Joly envia una carta de protesta al 'Financial Times' per la seva ofensiva anticatalanista


  • Comparteix:

Jordi Joly, tinent d'alcalde d'Economia

Jordi Joly, tinent d'alcalde d'Economia

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha enviat una carta de protesta al director del 'Financial Times' per l'article en què el diari londinenc atribueix part de la crisi econòmica espanyola a la descentralització de l'Estat i censura el 'separatisme cultural' català. En la seva carta al rotatiu, Joly denuncia que és 'del tot inapropiat' parlar d'una obsessió dels catalans per la llengua i el poder.

El corresponsal a Madrid del diari econòmic londinenc, Victor Mallet, ha escrit un article titulat 'Posicions més febles' on qüestiona el poder que tenen a Espanya les nacionalitats històriques, especialment Catalunya. En concret, el periodista atribueix part de la crisi econòmica espanyola a la 'descentralització i les múltiples burocràcies regionals' i assegura que el govern espanyol no pot reduir la despesa per aturar el creixent dèficit perquè té 'un marge de maniobra molt limitat per l'estructura regional del país'.

En la seva carta de protesta a l'editor del 'Financial Times', Jordi Joly considera 'injustes' les acusacions contra Catalunya. Aprofitant l'argumentació del columnista, però a l'inrevès, Joly afegeix que potser el problema de competitivitat de Catalunya es resoldria deixant de formar part de l'Estat espanyol.

Jordi Joly

Potser el nostre problema és formar part de l'Estat espanyol. Com que ens interessa ser competitius, com al Financial Times, potser hem d'anar per aquí.


El columnista del rotatiu londinenc també afirma que el govern de Rodríguez Zapatero ha destinat més diners a Catalunya en el pla d'inversió local perquè 'necessita el suport dels diputats regionals' al Congrés. L'article també ataca la immersió lingüística i parla d'un 'separatisme cultural' que es tradueix en 'la promoció de la llengua local a les escoles i altres esferes de la vida pública'. Una política lingüística, afegeix, que es fa 'inevitablement en detriment del castellà, idioma espanyol'. Citant opinions del periodista Luis Maria Anson i del filòsof Fernando Savater, el corresponsal també alerta del perill de desmembració d'Espanya i posa com a exemple la divisió de Txecoslovàquia, tot i que matisa que el risc 'encara no és imminent'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.