Joly aposta per abandonar els criteris polítics en la selecció dels directius públics


  • Comparteix:

Jordi Joly, en una imatge d'arxiu

Jordi Joly, en una imatge d'arxiu

Jordi Joly (CiU) reclama a les administracions que prioritzin els mèrits executius en detriment de les afinitats polítiques a l'hora de triar els directius públics. En un article al seu blog personal, el tinent d'alcalde d'Economia afirma que l'actual prevalença de la confiança política fa que el mercat de càrrecs públics sigui ineficient, gens transparent i poc competitiu.

En l'últim article del seu blog, el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, afirma que les administracions públiques s'haurien de regir pels mateixos criteris d'eficiència que les empreses, i considera que els millors directius de l'empresa privada haurien de poder treballar en el sector públic. D'aquesta manera, se'ls podria exigir els mateixos graus de coneixement i de responsabilitats i se'ls podria remunerar 'de forma anàloga'.

Joly lamenta que molts càrrecs públics 'es veuen arrossegats per la desídia' per culpa d'una 'direcció obsoleta', basada en la 'confiança política' en comptes de la 'confiança executiva', que és la que considera que hauria de prevaldre en l'elecció dels càrrecs públics. Segons el titular d'Economia, 'la prevalència de la confiança política genera un mercat de directius ineficient, gens transparent ni competitiu'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Llàstima que no prediqueu amb l'exemple a Sant Cugat...

Emili. Enviat el 4/set/09


Deixant de banda qüestions partidistes, el que diu en Joly és una veritat com un temple. La selecció de directius públics hauria de fer-se com a qualsevol empresa. Intentar fitxar els millors professionals obliga a pagar més. Ara bé, si fitxes gent menys preparada, també hauries de pagar menys. El problema és que a les administracions catalanes fitxen gent poc preparada (segons el carnet que toca) i cobren massa, pel poc que fan. Molts directius públics en sa vida guanyarien el mateix si ho intentessin al sector privat. A aquests, per contra, se’ls hauria de baixar el sou. Si les coses es fessin així, no tindriem tanta mediocritat política.

Jordi. Enviat el 4/set/09


Aquesta és una d’aquelles notícies que no haurien de ser notícia. S’hauria de donar per descomptat que les persones que ocupen càrrecs directius dins de l’administració, ho fan perquè han demostrat sobradament tenir les capacitats i coneixements per fer-ho, i no per afinitat política ni per “amiguisme”. Les Administracions s’han de regir pels mateixos criteris de l’empresa privada, criteris d’eficiència, si no, no ens queixem després quan les coses no surten bé ....

Mònica. Enviat el 4/set/09


L´administració es un món que viu paralel a la realitat dels humans. Tots tenim la percepció que aquí funciona molt la ganduleria, el pasotisme i l´amiguisme. I si arriva algú amb ganes i empenta, segur que perd la motivació per les travetes i problemes que es trova per fer coses en contra dels dinosauris que hi ha perpetuats a les altes esferes. Si algú hi fa cas a les recomanacions del Sr. Joly, crec que molts països i economies es podrien veure positivament afectades. Ja es hora que s´acavi amb aquest pou sense fons. Profesionalitzem l´administració!!!Felicitats Sr. Joly som molts que pensem com vosté.

Jordi Boltaña. Enviat el 4/set/09


La meva experiència personal és que tant a l'empresa privada com a l'administració hi ha gent molt bona i també molt dolenta. Tenim mitificada a l'empresa privada. En tot cas no crec que la nostra ciutat sigui l'exemple a seguir ja que el nombre de càrrecs de confiança a Sant Cugat és molt elevat. Les intencions del Sr. Jolly son bones però serien millors si les apliqués.

Miquel. Enviat el 4/set/09


ENDAVANT SR. JOLY, PAS FERM I VALENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HUG II DEL PALLARS . Enviat el 4/set/09


Comparteixo el punt de vista de Jordi Joly. Si s'obtés per professionalitzar la gestió pública faríem més gran el país i la credibilitat en la classe política, credibilitat que passa, crec, pels moments més baixos, de major excepticisme i de major vulnerabilitat dels últims anys...Transparència en la elecció, en la renovació, en la retribució...és l'únic camí per tenir una millor gestió pública i acabar amb els "feudos", amiguismes, favoristismes i demés que han estat ocupant i continúen les portades dels nostres diaris.

Silvia Vilchez. Enviat el 6/set/09


Sr. Joly , estic molt d' acord amb el que exposa. Ara bé, tota regeneració i neteja del nostre sistema polític i burocràtic només es pot arreglar si ens independitzem d' espanya. No podrem articular les mesures necessàries, mentre tinguem el jou dur i rònec de l' estat espanyol a sobre.

ramon riera . Enviat el 7/set/09


Hi estic totalment d\\'acord, Sr. Joly. Tanmateix, crec que s\\'hauria de fer un nou plantejament no només a nivell de càrrecs directius sinó de tot el funcionariat. A l\\'empresa privada, on -no ens enganyem- hi ha gent molt vàlida però també n\\'hi ha molta d\\'inútil i/o sense ganes de treballar, sovint (malauradament, no sempre és així) prevalen les aptituts i les actituts dels treballadors (i dels directius) per mantenir-los al càrrec, promocionar-los, millorar-los les condicions, etc., o simplement fer-los fora, si cal., mentre que els funcionaris tenen el càrrec \\"assegurat\\", i això mai és bo. La competència (en tots els sentits de la paraula) és absolutament necessària.

David. Enviat el 17/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.