Poc suport dels partits a la proposta d'ERC de convocar una consulta sobre la independència


Temes relacionats

ERC proposa fer a Sant Cugat un referèndum per la independència com el d'Arenys de Munt ( 7/set/09)


  • Comparteix:

La majoria de grups descarten la proposta

La majoria de grups descarten la proposta

Els grups municipals del consistori han rebut amb poc entusiasme la proposta d'ERC de convocar a Sant Cugat una consulta popular sobre l'autodeterminació de Catalunya similar a la que s'ha organitzat a Arenys de Munt. CiU veu el referèndum amb bons ulls però lamenta que un partit en vulgui treure rèdits polítics. La resta de grups - el PSC, ICV-EUiA i el PP - descarten la consulta, per motius diferents.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, veu amb bons ulls la consulta però considera que no seria lícit que cap partit polític intentés treure'n rèdits polítics.

Joan Recasens

No és bo que un partit capitalitzi una proposta de la societat civil. Però estem a favor que es consulti la gent.









Tot i defensar la legitimitat d'una consulta d'aquest tipus, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha descartat el suport de la seva formació perquè el referèndum s'escapa de les regles del joc.

Salvador Gausa

Des del PSC no hi donarem suport: no és el nostre projecte polític. Aquestes consultes queden fora de les regles del joc democràtic.



Des del grup municipal d'ICV-EUiA, Xavier Boix també s'ha desmarcat de la proposta i ha dit que pels ecosocialistes és prioritari esgotar la via estatutària votada pel poble català.

Xavier Boix

És un debat estèril. Decidir el futur del nostre poble no està en mans dels ajuntaments, sinó de tot el país. S'ha d'esgotar la via estatutària.



De la seva banda, el PP ha mostrat la seva oposició frontal a la consulta sobre la independència. La seva portaveu, Berta Rodríguez, la considera 'absurda'.

Berta Rodríguez

Considerem que és absurd. S'han d'acatar les normes del marc democràtic. Els partits han de treballar per la ciutadania.



La secció local d'ERC va anunciar a Cugat.cat que té previst obrir converses amb les formacions polítiques i entitats de la ciutat per comprovar la viabilitat de tirar endavant la consulta sobre la independència a la nostra ciutat, seguint l'exemple d'Arenys de Munt.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Al Sr. Xavier Boix del grup municipal d'ICV-EUiA vull dir-li què comença a destapar-se una voluntat d'exercir plens drets per part dels ciutadans. Fins i tot el de pensar lliurement. Veiem que de la independència se'n pot parlar obertament i no passa res, llevat de, a llocs remots. Per l'Estatut i de constitucionalistes ho som per força. La via del primer comença a ser massa justa. Ho volem tot, si més no en el món de les idees. Fem referèndums i el que calgui, per la salut del país que estimo. Gracies. Jaume Carrera

Jaume Carrera. Enviat el 8/set/09


Sr. Gausa: no és democràtica una consulta popular ? Sr. Boix: dedueixo que sí que estaria d'acord a fer aquesta consulta si l'organitza el govern català ? O tampoc ? La via estatutària és una via morta. Sra. Rodríguez: encara treballa aquí? Mantenir el PP a Catalunya sí que és ben 'absurd'.

arenys. Enviat el 8/set/09


Caram com es posen els espanyols quan els hi toques la fibra! I això que només és una consulta simbòlica, no vinculant i ah! legal a partir del moment que no la convoca un Ajuntament. Endavant amb la consulta li piqui a qui li piqui! ICV + PSC + PP = Espanya

Marc. Enviat el 8/set/09


Boix, Gausa, Rodríguez: apa, aneu corrents a dir-li al vostre fiscal falangista!

Marta. Enviat el 8/set/09


Tampoc trobo que les reaccions dels partits siguin diferents del que esperava. Bàsicament diuen respectar-la i no donar-li suport. Res estrany, no?

Marta. Enviat el 8/set/09


Sr. Gausa; el tenia per un bon demòcrata,però estava errat.Cap, i dig, CAP consulta pot quedar fora del joc democràtic(sic). Unes altres raons que adduïs serien comprensibles(raons de partit,d\'oportunitat,de govern etc)però MAI de manca de democràcia que només poden al.legar feixistes o d\'extrema dereta que no saben res ni accaepten el joc democràtic Tot dit amb l\'estima que li tinc com a persona ,però m\'ha decebut com a polític.Rectifiqui i doni altres motius per no donar veu al poble.¿té por de que aquest parli?

Narcís Clavell. Enviat el 8/set/09


Sr. Recasens:"Bona excusa té el malalt que es pixa al llit i diu que sua" Sr. Boix: els debats mai son estèrils a no ser que li facin por les conseqüències. Sra. Berta Rodriguez:el que és absurd que encara hi hagi catalans que el votin i no els BOTIN

Narcís Clavell. Enviat el 8/set/09


El Sr.Boix m'ha decebut com a politic i m'ha sorpres la rabia continguda en les seves respostes. Del PSC i PP ja ho esperava. Cap problema els catalans catalans sempre endevant.

joanet II. Enviat el 8/set/09


independencia. independencia.independencia. independencia. collons!!!!!!!!!!!!!!!

bbb. Enviat el 8/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.