ERC referma la seva proposta de consulta sobre la sobirania de Catalunya després de l'experiència d'Arenys


Temes relacionats

L'alcalde descarta el suport de l'Ajuntament a una consulta ciutadana sobre la independència (14/set/09)

La branca juvenil de CDC donaria suport a una consulta per la independència a Sant Cugat (11/set/09)

L'executiva nacional d'ERC donaria suport al grup municipal republicà per organitzar una consulta popular sobre la independència (11/set/09)

Recoder votaria 'a favor que Catalunya pogués escriure el seu futur lliurement' en la consulta d'Arenys ( 9/set/09)

Els santcugatencs opinen sobre el referèndum d'Arenys i la proposta de fer-lo també a Sant Cugat ( 9/set/09)

Poc suport dels partits a la proposta d'ERC de convocar una consulta sobre la independència ( 8/set/09)

ERC proposa fer a Sant Cugat un referèndum per la independència com el d'Arenys de Munt ( 7/set/09)


  • Comparteix:

Arenys ha estat la primera població en realitzar la consulta

Arenys ha estat la primera població en realitzar la consulta

La secció local d'ERC encoratja les entitats a seguir treballant per una consulta a Sant Cugat sobre l'autodeterminació de Catalunya després de l'experiència d'aquest diumenge a Arenys de Munt. Els republicans consideren significativa la participació a Arenys i creuen que cal buscar totes les fórmules possibles per poder realitzar-la a la ciutat. ERC manté que es tracta d'una proposta oberta a tothom que busca un suport ampli sense 'afany de protagonisme'.

Tot i que la consulta d'Arenys de Munt d'aquest diumenge responia a una iniciativa sorgida d'una entitat local, ERC creu que un referèndum a Sant Cugat ha de comptar amb el suport dels partits polítics, les entitats i la societat en general.

El president d'ERC, Andreu Freixes, creu positiu que la proposta comptés amb el suport de l'Ajuntament, però assegura que el més important és poder fer-la. Són declaracions a Cugat.cat.

Andreu Freixes

El que és fonamental és que la iniciativa tiri endavant amb el màxim suport. Crec que l'Ajuntament ha de tenir un paper, però cal veure com s'articula.


Freixes ha assegurat que el partit, juntament amb altres entitats, està obert a totes les possibilitats per poder tirar endavant el referèndum a la ciutat. El president de la secció local d'ERC ha definit així el que podria ser un bon resultat a Sant Cugat.

Andreu Freixes

Un bon resultat seria plantejar-se fer-ho a Sant Cugat, que hi hagués prou gent i que la gent és manifestés. Un mal resultat seria no poder tirar-ho endavant.


La consulta d'Arenys ha aconseguit un 96% de vots positius. La participació ha arribat al 41%, una xifra superior a la registrada a les darreres eleccions europees i al referèndum sobre la Constitució Europea, però inferior a la consulta sobre l'Estatut.

Una cinquantena de santcugatencs d'entitats com la CUP, ERC, les JERC i Òmnium Cultural han seguit la jornada des d'Arenys, una jornada que s'ha desenvolupat amb un marcat to festiu i reivindicatiu.





  • Comparteix:

COMENTARIS

A alguns partits ja els va bé que mai no donem cap pas endavant. Un Estatut sotmès a Espanya és el marc ideal per anar gemegant eternament i perpetuar la relació de forces. Descartat el PSOE a Catalunya per espanyolista i CIU per allò de sempre, fem que els ciutadans no caiguin més en l'avorriment i el desànim. Catalunya és viva encara. Fem un referèndum i comencem a ser adults.

Jaume Carrera. Enviat el 14/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.