El Síndic de Greuges de Catalunya censura l''obstruccionisme' de l'Ajuntament a Torre Negra


Temes relacionats

L'Associació de Propietaris de Torre Negra diu que l'escrit del Síndic avala el seu posicionament (15/set/09)

Tots els partits, tret del PP, critiquen l'escrit del Síndic sobre Torre Negra (16/set/09)


  • Comparteix:

Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya

Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya

El Síndic de Greuges de Catalunya justifica l'actuació de l'Ajuntament en la protecció de Torre Negra des d'un punt de vista de l'interès general, però censura l'actitud 'obstruccionista' del consistori en l'àmbit jurídic. Rafael Ribó afirma que l'Ajuntament hauria de respondre dels danys patrimonials que pot haver provocat als propietaris dels terrenys, i advoca per una 'solució negociada' entre les dues parts.

En un escrit amb data de 28 de juliol, el Síndic admet que no té competències per valorar el fons d'aquest conflicte d'interessos, ja que el litigi està en mans de la justícia. Tot i això, Rafael Ribó no dubta a afirmar que 'durant aquests anys l'Ajuntament ha actuat impedint la tramitació del Programa d'Actuació Urbanística (PAU), no executant les sentències ni les resolucions judicials'. Segons el Síndic, la intenció del consistori era 'retardar la tramitació' fins que la reclassificació dels terrenys com a no urbanitzables fos efectiva. Per tot això, Ribó conclou que 'si bé des d'un punt de vista d'interès general l'actuació de l'Ajuntament pot estar justificada, des del punt de vista jurídic no és correcta'.

El Síndic no s'atura aquí i entra a valorar les reclamacions patrimonials dels propietaris de Torre Negra. En aquest sentit, afirma que el 'capteniment obstruccionista' del consistori pot haver provocat perjudicis a la propietat i, per això, conclou que l'administració local 'hauria de respondre dels danys patrimonials efectius i provats que se n'hagin derivat'.

Per últim, l'escrit del Síndic recomana a les dues parts que busquin una 'solució negociada' perquè l'Ajuntament pugui veure assolit l'interès general i la propietat vegi 'rescabalats els perjudicis patrimonials derivats de la negativa municipal a aprovar provisionalment el PAU'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Molt inteligent i racional.

Sav. Enviat el 15/set/09


Hi estic totalment d'acord. Finalment algú parla amb seny... Defensem la Torre Negra! Però també cal defensar la propietat privada! Això no és una "República Bananera". O si?

Xavi. Enviat el 15/set/09


En aquest cas, el Sr. Ribó, com Síndic de greuges ha abordat el tema de forma objectiva i imparcial. Ja es hora de defensar la Torre Negra i també als legítims propietaris, als quals la justícia els hi dona la raó. Crec que no estem en un règim comunista, ni aquest país té un dictador. La propietat privada es privada i en democràcia els propietaris també tenen drets. Si jo fos un dels propietaris, també defensaria la meva propietat

izuste. Enviat el 16/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.