Tots els partits, tret del PP, critiquen l'escrit del Síndic sobre Torre Negra


Temes relacionats

El Síndic de Greuges de Catalunya censura l''obstruccionisme' de l'Ajuntament a Torre Negra (15/set/09)

L'Associació de Propietaris de Torre Negra diu que l'escrit del Síndic avala el seu posicionament (15/set/09)


  • Comparteix:

Moment de la tertúlia

Moment de la tertúlia

Tots els grups polítics del consistori, excepte el PP, censuren l'escrit del Síndic de Greuges de Catalunya en què es qualifica d''obstruccionista' l'actitud de l'Ajuntament en el litigi sobre Torre Negra. CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC coincideixen en què l'Ajuntament ha de vetllar per l'interès general, i no pels interessos particulars dels propietaris del sector. En canvi, el PP reitera que els propietaris han de ser indemnitzats per no poder urbanitzar la zona.

En una tertúlia aquest dimarts a Cugat ràdio (91.5 FM), representants de tots els grups municipals s'han pronunciat sobre l'escrit del Síndic, Rafael Ribó, que atribueix a l'Ajuntament una actitud obstruccionista i l'acusa de no complir sentències judicials en el litigi amb els propietaris de Torre Negra.

El regidor de CiU Jordi Puigneró considera que l'escrit del Síndic és 'desafortunat' i va en contra del consens polític i ciutadà sobre la protecció de Torre Negra.

Jordi Puigneró

Les paraules del Síndic són totalment desafortunades i no ajuden gens al consens polític i ciutadà per preservar Torre Negra.




El regidor del PSC i primer secretari de la secció local, Ferran Villaseñor, assegura que el consistori està en la bona línia en aquest litigi, ja que està protegint l'interès general, i treu legitimitat al Síndic per parlar del procés jurídic que enfronta els propietaris i l'Ajuntament.

Ferran Villaseñor

Nosaltres vetllem per l'interès general. La interpretació jurídica no l'ha de fer el Síndic, sinó un jutge.





El regidor i president d'ICV, Joan Calderón, creu que l'interès general que suposa preservar Torre Negra s'ha de prioritzar per sobre dels interessos dels propietaris.

Joan Calderón

L'interès general està per sobre de l'interès particular d'alguns propietaris. L'expectativa d'especular no pot donar dret a compensacions.






El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha afirmat que el Síndic s'equivoca en les seves apreciacions.

Raül Grangé

Ras i curt, crec que s'equivoca absolutament. No és el mateix interessos que drets. El Síndic ha de vetllar pels drets de la ciutadania.





Només el PP s'ha alineat amb la posició del Síndic de Greuges de Catalunya. La seva portaveu, Berta Rodríguez, s'ha mostrat satisfeta pel contingut de l'escrit de Rafael Ribó.

Berta Rodríguez

Ens satisfà que reconegui que els propietaris han de ser compensats. Estem a favor de la protecció, però els propietaris tenen drets.






Els populars reclamen que l'Ajuntament faci una previsió, als pressupostos municipals, per cobrir possibles indemnitzacions als propietaris de Torre Negra. Cap sentència judicial ha establert que els propietaris del sector tinguin drets compensatoris per no poder construir en aquest sector.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És increïble el que arriben a dir algunes persones... Desacrediten el Síndic tot indicant que són els jutges els que han de decidir. Senyors polítics del consistori, una mica de coherència si us plau. Els jutges ja han parlat! I vostès els desatenen. Què passaria si un ciutadà actués com l\'ajuntament de Sant Cugat i no fes cas del que dictamina un jutge? Per altra banda, s\'ha de vetllar per el bé de la majoria, cert. Que no volem que es construeixi a la Torre Negre, cert. Però què passa quan això trepitja els drets de les persones? Aquesta postura dels representants polítics del poble recorda més les polítiques comunistes més extremes. que no pas les d\'uns polítics demòcrates emmarcats en el estat del benestar. \"Per el bé del Poble! Això que era teu passa ara a mans del poble.\" I recordem que fins i tot Hugo Chávez ha compensat les empreses que ha nacionalitzat. Sortosament encara hi ha un partit polític (ens agradi aquest o no) que defensa la propietat privada i els drets dels individus...

Xavi. Enviat el 15/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.