L'Ajuntament considera que l'escrit del Síndic és producte de la manca d'informació


Temes relacionats

Núñez i Navarro, satisfet amb l'escrit del Síndic de Greuges de Catalunya sobre Torre Negra (17/set/09)

L'escrit del Síndic de Greuges sobre Torre Negra és 'ple d'inexactituds', segons Recoder (16/set/09)

El Síndic de Greuges de Catalunya censura l''obstruccionisme' de l'Ajuntament a Torre Negra (15/set/09)


  • Comparteix:

Torre Negra

Torre Negra

L'equip de govern considera que al Síndic de Greuges de Catalunya 'li ha faltat informació' per emetre un escrit que s'acosti més a la realitat del conflicte que enfronta l'Ajuntament i els propietaris del sector de Torre Negra. Per això, l'alcalde, Lluís Recoder, ja ha fet arribar per escrit diverses matisacions a Rafael Ribó. La nota emesa per l'oficina del Síndic censurava una actitud 'obstruccionista' del consistori en l'àmbit jurídic però el defensava pel que fa a l'interès general de la ciutat.

A la carta enviada a Ribó, Recoder subratlla que 'l'Ajuntament ha actuat, en tot moment, exercint la capacitat i competència administrativa que li atorga l'ordenament jurídic per a l'ordenació del sòl i la planificació urbanística del seu municipi, amb el suport unànime de tots els representants polítics en el consistori municipal'.

Segons l'alcalde, també resulta 'insòlita la competència d'aquesta sindicatura per a pronunciar-se sobre la responsabilitat patrimonial d'una corporació local'. En aquest sentit, Recoder insisteix que 'cal tenir present que totes les vegades que els promotors han plantejat davant els Tribunals l'existència d'un perjudici patrimonial indemnitzable ha estat rebutjada'.

En l'escrit, Recoder diu que aquesta apreciació de la Sindicatura reproduïda als mitjans de comunicació posa en una situació compromesa a l'Ajuntament.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha afirmat a Cugat.cat que l'escrit del Síndic és un 'malentès' perquè no reflecteix tota la realitat. En aquest sentit, considera que al Síndic 'li ha faltat informació'.

Marta Subirà

L'Ajuntament entén que a la Sindicatura li ha faltat informació i per tant respondrem a aquest escrit informant de tots els passos que s'han anat fent.


Subirà ha destacat que el consistori ha utilitzat tots els mecanismes legals per defensar el que entén que són els interessos generals de la ciutat i entén que qui ha promogut aquesta queixa no ha aportat tota la informació pertinent perquè el Síndic pogués fer una valoració objectiva.

L'escrit del Síndic de Catalunya, Rafael Ribó, també afirma que l'Ajuntament hauria de respondre dels danys patrimonials que pot haver provocat als propietaris dels terrenys, i advoca per una 'solució negociada' entre les dues parts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.