Sant Cugat torna a demanar la prolongació ferroviària de la línia de Tibidabo


Temes relacionats

Joaquim Nadal: 'El ramal vallesà del TGV per a passatgers és una possibilitat en el futur, no una prioritat' (21/set/09)

La Generalitat contempla una estació del TGV a l'Hospital General en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (18/set/09)

Via Vallès reclama un tracte propi per la comarca al Pla Territorial Metropolità de Barcelona (18/set/09)


  • Comparteix:

La centralitat de Can Mates ha quedat fora del pla

La centralitat de Can Mates ha quedat fora del pla

El ple municipal demana de nou la inclusió de la prolongació de la línia d'avinguda Tibidabo dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB). Així ho farà arribar a la Generalitat a través d'un plec d'al·legacions al PTMB aprovat aquest dilluns en sessió plenària i que contempla altres actuacions com la creació d'una centralitat al Turó de Can Mates. El pla, que es troba en fase d'aprovació inicial, marcarà el creixement, l'organització, el planejament, la protecció d'espais i la mobilitat de tota l'àrea metropolitana de Barcelona, on s'inclou Sant Cugat.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica el sentit d'aquestes aportacions al PTMB.

Mercè Conesa

Si bé aquest PTMB porta bones notícies, encara manté aspectes que cal millorar. Ens reiterem en les al·legacions que ja havíem aportat en una primera fase.


El document que es remetrà a la Generalitat ha estat aprovat amb el suport de CiU, ERC, el PSC i el PP.

El grup d'ICV-EUiA s'ha abstingut, tot i considerar que el 80% de les al·legacions plantejades són una bona proposta. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha lamentat, però, que el document no reculli la protecció de Can Busquets ni el rebuig al Vial Interpolar. Boix n'explica els motius.

Xavier Boix

Una via paral·lela a la B-30 no té cap sentit si les institucions posen solucions al transport de la ciutadania. La Via Interpolar hauria de ser una via a esborrar del plànol.


El PTMB que està elaborant la Generalitat preveu la creació d'una estació del TGV per a passatgers a tocar del Capio Hospital General de Catalunya, integrada a la línia que creuaria el Vallès passant per Castellbisbal, Barberà i Mollet. El document ja incorpora algunes de les propostes plantejades pel consistori com la supressió dels vials de Cornisa i Enllaç, el desdoblament de la carretera de Roquetes per allunyar-la del barri de Can Magí i la creació d'una centralitat a l'entorn de l'estació de Volpelleres.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És imprescindible realitzar la prolongació ferroviària de la línia de Tibidabo. Gràcies Ajuntament per seguir insistint.

dani. Enviat el 22/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.