Tots els partits aposten per un nou acostament entre govern i oposició a Valldoreix


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una junta de veïns de l'EMD

Imatge d'arxiu d'una junta de veïns de l'EMD

La necessitat d'entesa entre govern i oposició a l'EMD de Valldoreix torna a situar-se al full de ruta dels partits polítics. En una tertúlia a Cugat.cat, representants de tots els grups municipals han apostat per un acostament entre la candidatura de la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, i el grup de CiU-Actuem, a l'oposició però amb majoria a la junta de veïns.

Després de l'última junta de veïns de l'EMD, algunes veus parlen d'un inici de desgel de les relacions entre el govern i l'oposició. Segons aquestes opinions, el nou clima es va visualitzar amb l'aprovació de tots els punts per unanimitat i l'exclusió de l'ordre del dia de temes aparentment polèmics que afecten a diferents partides pressupostàries.

Aquest dimarts, a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat ràdio (91.5 FM), tots els grups municipals han apostat per un acostament de posicions, tot i que amb matisos.

El regidor de CiU Jordi Puigneró ha dit que ha de ser la presidenta Turu qui assumeixi la responsabilitat de millorar les relacions amb CiU-Actuem.

Jordi Puigneró

La presidenta Turu hauria de tenir un 'plus' de responsabilitat en la relació amb la resta de forces polítiques de l'EMD.



Des del PSC, el regidor Àlvar Roda aposta per un acostament entre govern i oposició que considera necessari per a l'estabilitat institucional de l'EMD de Valldoreix.

Àlvar Roda

Valldoreix necessita estabilitat institucional. Benvinguts siguin tots els acostaments.



El regidor d'ICV i president de la secció local ecosocialista, Joan Calderón, considera que CiU-Actuem va fer un gest de responsabilitat en l'última junta de veïns per afavorir l'acord.

Joan Calderón

Calen uns mínims de diàleg i acord. En l'última junta de veïns, l'oposició va fer un gest de responsabilitat que fins ara no havia fet.



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, creu que l'alcalde hauria d'implicar-se en la resolució del conflicte polític a l'EMD i aposta per una entesa entre govern i oposició que permeti donar solucions als valldoreixencs.

Berta Rodríguez

Ja és hora que es posin d'acord entre ells i treballin per la gent que els va votar.



El portaveu d'ERC, Raül Grangé, també ha apostat per l'enteniment entre govern i oposició a Valldoreix superant els personalismes.

Raül Grangé

Tenim l'obligació d'entendre'ns. Hem de superar antagonismes personals i garantir el bon govern dels valldoreixencs.


La Candidatura de Progrés i Catalanista de Montserrat Turu i el grup de CiU-Actuem, encapçalat per Josep Puig, van segellar un pacte de govern gairebé un any després dels comicis. Uns mesos més tard, l'acord es va trencar i les dues parts es van acusar mútuament del trencament. Ara, la presidenta Turu ostenta la presidència però els vocals de la Candidatura estan en minoria a la junta de veïns.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tot es una cortina de fum. Perque el PSC treu un butlleti ple de falsetats el dia abans del ple ? I aixo que sabien que la Sra. Turu i CIU/Actuem estaben en conversers per sol.lucionar els problemes. Esta molt clar, si a Valldoreix hi han problemes, al PSC ja li va be, ja que es l´unica manera que poden "burxar" al Sr. Recoder. Ja ens coneixem tots Sr.Villaseñor

Enric. Enviat el 30/set/09


Ara aparareixen tots els politiquets de Sant Cugat dient la seva última tonteria.Sr Roda acostaments ara ???. on era la comissió de seguiment del pacte cuan la Turu va fer fora a CiU-Actuem ?.Sr Calderon,que ara CiU-Actuem ha fet un gest a l\'últim ple ,que abans no havia fet???. (revisi les actes dels plens i vagi a l\'oculista).Sra Berta,no crec que ens pugui voste donar ejemple de com gestionar gaires coses.Sr.Grangé: els antagonismes els ha creat la Turu ,tal com ho va fer a l\'anterior legislatura precisament amb el representant(entre d\'altres) de la seva formació.O sigui que menys cinisme tots plegats.Valldoreix us importa una merda a tots plegats.

Albert. Enviat el 30/set/09


Tot aixo es una cortina de fum segur.La Turu es incapaç de pactar res de res.Estrategia del PSC per perjudicar a Valldoreix i crear mal rotllo.L'actual govern vol monopolitzar-ho tot i no soporten compartir l'acciò de govern amb CiU-Actuem.Molt antiprogressistes tots ells.

Quim. Enviat el 30/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.