El Síndic de Greuges de Catalunya avala la competència de l'Ajuntament per canviar la classificació del sòl a Torre Negra


Temes relacionats

El Síndic local veu 'fora de lloc' l'escrit de Rafael Ribó sobre Torre Negra (22/set/09)

L'escrit del Síndic de Greuges sobre Torre Negra és 'ple d'inexactituds', segons Recoder (16/set/09)

Núñez i Navarro, satisfet amb l'escrit del Síndic de Greuges de Catalunya sobre Torre Negra (17/set/09)

El Síndic de Greuges de Catalunya censura l''obstruccionisme' de l'Ajuntament a Torre Negra (15/set/09)

L'Associació de Propietaris de Torre Negra diu que l'escrit del Síndic avala el seu posicionament (15/set/09)


  • Comparteix:

Torre Negra

Torre Negra

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, avala la competència municipal per canviar la classificació del sòl a Torre Negra i 'veure assolit l'interès general de preservar aquest sector'. Ribó fa pública aquesta resolució en resposta a un escrit de l'alcalde després que censurés l'actitud 'obstruccionista' del consistori en l'àmbit jurídic del cas de Torre Negra i que afegís que 'hauria de respondre dels danys patrimonials efectius i provats' que se n'haguessin derivat per aquest motiu.

En aquest nou escrit, el Síndic assegura que la seva primera resolució 'quedava acotada, estrictament a la negativa municipal a tramitar el PAU durant quasi 10 anys' i subratlla que en cap moment s'ha qüestionat 'la competència municipal per proposar i estimular un canvi de classificació de sòl en aquell sector urbanístic'.

Ribó, que s'ha tornat a oferir per intercedir en aquest conflicte, insisteix que el diàleg entre les dues parts s'hauria d'acotar 'al respecte a la legalitat, els perjudicis patrimonials causats als interessats que s'hagin pogut provar i a l'assoliment de l'interès general de protegir aquells terrenys'. D'altra banda, el Síndic assegura que en la primera resolució no es fa cap esment a la indemnització per 'expectatives urbanístiques'.

L'alcalde ha fet aquesta valoració.

Lluís Recoder

És una declaració més ajustada a realitat i a dret que la primera vegada que es va expressar.


En un comunicat, l'Ajuntament ha reiterat que ha aplicat 'criteris objectius' a l'hora de promoure la conveniència del canvi de classificació de sòl a Torre Negra. El consistori també hi subratlla que el mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat que 'no pot prosperar la pretensió del promotor de classificar aquell sòl com a urbanitzable'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.