Diversitat d'opinions entre els polítics locals pel nomenament d'Obama com a Premi Nobel de la Pau


Temes relacionats

Arcadi Oliveres: 'Obama s'haurà de guanyar el Premi Nobel de la Pau' (10/oct/09)


  • Comparteix:

El president nord-americà, Barack Obama

El president nord-americà, Barack Obama

Les seccions locals de CiU, el PSC i ERC veuen amb bon ulls l'atorgament del premi Nobel de la Pau al president nord-americà, Barack Obama. Aquests partits coincideixen a destacar el suport que comporta aquest nomenament per a la política exterior d'Obama. De la seva banda, el PP i ICV-EUiA han qualificat de 'precipitat' el reconeixement. Segons els populars i els ecosocialistes, encara s'han de materialitzar les intencions del president dels EUA en matèria de conflictes internacionals.

El vicepresident de CDC, Jordi Puigneró, veu positiu l'atorgament del premi Nobel de la Pau al president nord-americà. Segons Puigneró, aquest reconeixement suposa una aposta pel nou ordre mundial basat en la multilateralisme proposat per Obama.

Jordi Puigneró

El jurat norueg ha obert una finestra al nou ordre mundial centrat en el govern multilateral.








El regidor local i primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, afirma que el premi Nobel de la Pau comporta un suport moral a la política internacional, i més concretament a l'europea, de Barack Obama.

Són declaracions de Villaseñor a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat ràdio.

Ferran Villaseñor

El premi Nobel de la Pau atorga a Obama un suport moral per tirar endavant els projectes en política internacional que té.




El president d'ICV-EUiA, Joan Calderón, ha qualificat de 'precipitat' el reconeixement, atorgat només per les 'bones intencions' del president nord-americà, que encara no s'han dut a terme.

Joan Calderón

És un premi precipitat. Barack Obama no volia aquest premi ni el necessita. Ha de mostrar la seva política exterior amb fets tangibles.





La portaveu popular, Berta Rodríguez, s'ha mostrat contrària al nomenament d'Obama ja que encara no es pot saber amb certesa si és mereixedor del premi.

Berta Rodríguez

És massa precipitat. Se l'hauria d'haver deixat actuar primer per saber si és realment mereixedor del Nobel.





El portaveu d'ERC, Raül Grangé, assegura que el Nobel condicionarà la legitimitat de les actuacions del president nord-americà a l'estranger, especialment pel que fa al conflicte entre Israel i Palestina.

Raül Grangé

Es tracta d'un premi donat al futur, ja que estic segur que condicionarà les actuacions internacionals que porti a terme Obama.





La cerimònia de lliurament del premi Nobel de la Pau a Barack Obama tindrà lloc el 10 de desembre a Oslo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.