Les mocions dels grups protagonitzen el ple d'aquest dilluns


Temes relacionats

ERC demana suport per declarar nul el procés de guerra contra Lluís Companys (17/oct/09)

ICV-EUiA demana que es millorin l'estat de les parades de bus de la ciutat (17/oct/09)

El PSC proposa una rebaixa de les taxes de guals i recollida de residus pels perjudicis de les obres (17/oct/09)

El PSC insta el govern local a accelerar el projecte de biblioteca central per millorar 'un servei deficient' (14/oct/09)

ICV-EUiA proposa de nou ajuts municipals per als aturats sense subsidi (13/oct/09)

ICV-EUiA demana més facilitats a l'hora de dipositar la brossa als contenidors (14/oct/09)


  • Comparteix:

El ple debatrà diverses mocions

El ple debatrà diverses mocions

El ple d'aquest dilluns debatrà nou mocions més, a part de la de la consulta ciutadana sobre la sobirania de Catalunya. Propostes per millorar el servei bibliotecari, l'accés als contenidors i les parades d'autobús són algunes de les propostes que els partits porten a debat. Abans de començar el ple, el Síndic de Greuges, Jaume Clavell, presentarà la memòria anual del servei.

CiU fa arribar dues mocions: una per eliminar les zones tarifàries a la targeta T-12 i una altra sobre l'augment de l'IVA. A part d'un acord en defensa del desenvolupament de l'Estatut, el PSC portarà al ple una proposta per adequar el preu de guals i de les taxes de recollida de residus a comerços que pateixin obres d'urbanització i una altra per millorar el servei bibliotecari a la ciutat.

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, explica què cal començar a treballar en el projecte de biblioteca central de la ciutat.

Salvador Gausa

Una biblioteca no s'improvisa i necessita un termini llarg de temps. Si no comencem ara, no la tindrem d'aquí a quatre anys.


ICV-EUiA fa arribar mocions per millorar les parades d'autobús de la ciutat i l'accessibilitat als contenidors. A més, els ecosocialistes tornaran a proposar bonificacions econòmiques per a aturats sense subsidi. Segons el regidor d'ICV-EUiA Joan Calderon, presenten aquesta proposta un cop ja s'han aprovat inicialment les ordenances fiscals.


Joan Calderón

Són propostes que afecten el si de les ordenances fiscals, com preus públics o taxes. Per això té sentit presentar-la de nou ara, un cop feta l'aprovació inicial.



Per la seva banda, ERC demanarà al ple que Sant Cugat doni suport al procés per declarar nul el consell de guerra contra el president Companys.


Raül Grangé

Ens trobem amb una anomalia de la democràcia espanyola. 30 anys de democràcia i no s'han anul·lat els judicis i assassinats polítics del franquisme.



Al ple d'aquest dilluns, també s'hi porten a votació diversos punts de Presidència, Territori, Economia, Medi Ambient i Serveis a la Ciutadania.

Una hora abans de l'inici de la sessió, a les sis de la tarda, el Síndic de Greuges local presentarà la memòria anual del servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.