L'Institut Borja de Bioètica defensa una nova regulació de l'avortament, tot i estar en contra d'aquesta pràctica


  • Comparteix:

Núria Terribas

Núria Terribas

La directora de l'Institut Borja de Bioètica, Núria Terribas, defensa l'elaboració d'un nou marc jurídic que reguli l'avortament. Malgrat estar en contra de les interrupcions de l'embaràs, aquest institut, vinculat al Centre Borja de la nostra ciutat, defensa l'avantprojecte de llei del govern del PSOE perquè entra a tractar aquesta realitat social.

Terribas assegura que s'ha fet un 'ús abusiu' de la llei del 1985 que regula l'avortament. En aquest sentit, un document recent de l'institut assegura que un 97% de les interrupcions que s'efectuen són ara avalades per un dictamen mèdic que certifica que la salut física o psíquica de la mare està en situació de risc greu, tot i que molts d'aquests certificats no superarien un examen rigorós sobre la seva veracitat. Per aquest motiu, l'institut defensa un nou marc legal i jurídic que reguli aquesta pràctica, tot i estar-hi en contra. Ho ha explicat Terribas en declaracions a Cugat.cat.

Núria Terribas

Aquesta realitat necessita una regulació, perquè no tenim aquest marc jurídic. El projecte de llei dóna resposta a aquesta realitat social encara que no ens agradi.


La directora de l'institut ha afegit que l'Estat espanyol es defineix com a 'aconfessional' i que, en conseqüència, la majoria política ha de legislar aquest àmbit tenint en compte la realitat social. En aquest sentit, Terribas ha recordat que el fet de regular l'avortament amb una legislació no obliga cap ciutadana a avortar i que, per tant, és una decisió 'lliure i voluntària'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.