El Leonardo da Vinci es trasllada a Volpelleres a un nou centre per a 800 alumnes


  • Comparteix:

Presentació del projecte

Presentació del projecte

L'institut Leonardo da Vinci es traslladarà a un nou centre a tocar de l'estació de Volpelleres amb capacitat per 800 alumnes. El nou edifici ocuparà els terrenys previstos per a la 12a escola, que finalment no es construirà a causa de la frenada en el creixement de la població infantil. El nou Leonardo da Vinci estarà en ple funcionament el curs 2011-2012 i la seva oferta prevista inclou quatre línies d'ESO, tres de batxillerat i cicles formatius.

Tot i que la previsió inicial del creixement de la població infantil a la ciutat feia necessària una 12a escola de primària, el canvi en aquesta evolució fa descartar la construcció d'un nou equipament. Segons l'Ajuntament, aquest creixement el podrà absorbir l'escola Ciutat d'Alba, amb capacitat per a prop de 450 alumnes. És per això que la Generalitat i l'Ajuntament han arribat a un acord per aprofitar els terrenys previstos per a aquesta escola per construir un nou institut i traslladar a aquestes instal·lacions el Leonardo da Vinci.

L'alcalde, Lluís Recoder, explica els beneficis d'aquesta operació urbanística.

Lluís Recoder

El que més ens convé es traslladar l'institut. No haurem de fer la inversió d'ampliació i ho construirem al costat de l'estació de Volpelleres i en un nucli consolidat de població.


El canvi d'ubicació estarà enllestit el curs 2011-2012, però encara no hi ha cap previsió sobre el futur de l'antic Leonardo da Vinci, propietat de la Generalitat. El trasllat implicarà, a més, una ampliació de l'oferta i de la capacitat, que arribarà fins als 800 alumnes. La regidora d'Educació, Esther Salat, explica els serveis que acollirà el nou edifici.

Esther Salat

Tindrà quatre línies d'ESO i tres de batxillerat. Serà tecnològicament molt avançat, sobretot de cara els cicles formatius.


Un dels punts forts del futur equipament serà l'oferta de cicles formatius. És per això que l'espai Coneixement i Empresa, aprovat aquest dilluns pel ple, tindrà com a primera fita l'elaboració d'una diagnosi sobre l'entorn econòmic que marqui quines són les necessitats del sector per establir quina ha de ser l'oferta formativa.

El ple d'aquest dilluns ha aprovat també el retorn de la cessió dels terrenys per a la construcció de la 12a escola i la nova cessió dels mateixos terrenys per a la construcció de l'institut. Aquest és el pas previ que ha de permetre el traslladat del Leonardo da Vinci a un nou edifici de nova planta construït per la Generalitat.

En cas d'experimentar un nou creixement de la demanda de places de primària a la ciutat, el consistori té altres reserves de sòl per a escoles com un espai al Parc Ramon Barnils i un altre a Can Cabassa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

En aquestes informacions, sempre trobo a faltar un petit mapa (del google maps, no cal mes...) amb el punt exacte... El concepte "a tocar de l'estació" es una mica confús...

Ricard. Enviat el 20/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.