Observadors internacionals vetllaran per la consulta sobre la independència a Sant Cugat


Temes relacionats

La Plataforma per a l'Autodeterminació discuteix avui si canvia la pregunta de la consulta per incloure-hi 'nació catalana' i 'Europa' (27/oct/09)

La Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació proposarà observadors locals pel dia de la consulta (26/oct/09)

Satisfacció a la plataforma pel suport del ple, tot i els canvis a la moció en suport de la consulta (20/oct/09)

Sant Cugat dóna avui l'aval polític a la consulta sobiranista amb els vots de CiU, ICV i ERC (19/oct/09)

CiU, ICV i ERC donen suport a una moció a favor de la consulta sobre la sobirania de Catalunya (16/oct/09)

La plataforma avala la moció i destaca que Sant Cugat és la ciutat més poblada que farà la consulta (16/oct/09)

La consulta sobre la independència serà el 13 de desembre amb la mateixa pregunta que a Arenys (14/oct/09)

La Plataforma per a l'Autodeterminació vol fer la consulta el 13 de desembre ( 8/oct/09)

Constituïda la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació (16/set/09)


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà observadors internacionals que vetllaran per la transparència de la consulta sobre la sobirania de Catalunya. Ho ha assegurat a Cugat.cat la Coordinadora de la Consulta en l'àmbit nacional, que ha participat aquest dimarts a l'assemblea que la Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació ha celebrat a la Casa de Cultura. L'entitat local, que ja compta amb 300 voluntaris pel dia del referèndum, fa una crida per captar més mans i assegura que la nostra ciutat és la més ben preparada per dur a terme la consulta el 13 de desembre.

La trobada ha comptat amb la participació de Carme Forcadell, de la Plataforma pel Dret a Decidir; Uriel Bertran, de la coordinadora nacional per la consulta; i Jordi Bilbeny, de la comissió organitzadora de la consulta d'Arenys de Munt.

Uriel Bertran ha explicat que Sant Cugat és un municipi de referència per a la coordinadora i que es preocuparan d'aconseguir tots els recursos necessaris perquè la consulta tingui la cobertura que es mereix. A més, ha elogiat el ritme de treball de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació i ha assegurat que portaran observadors internacionals a la nostra ciutat. Són declaracions a Cugat.cat.

Uriel Bertran

S'estan fent gestions perquè membres del Parlament europeu vinguin a fer d'observadors i un dels punts de referència per aquesta tasca serà Sant Cugat.


Bertran també ha confirmat que el 13 de desembre serà la data en què se celebrarà la consulta a més d'un centenar de municipis i que es farà una altra onada de referèndums a altres ciutats el 2010.

L'assemblea ha servit per decidir a votació que la pregunta de la consulta a la ciutat inclourà el terme 'nació catalana', l'única diferència respecte la pregunta que es va fer servir en el referèndum d'Arenys de Munt. En canvi, s'utilitzarà 'Unió Europea', tal com es va fer al municipi del Maresme.

El portaveu de la Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació, Víctor Alexandre, ha explicat que en l'assemblea s'ha constatat la feina que s'ha fet a la ciutat, i ha fet una crida als voluntaris. Són declaracions a Cugat.cat.

Víctor Alexandre

De tots els municipis que faran la consulta el dia 13, Sant Cugat és el municipi més ben preparat. Ara calen voluntaris.





Una vuitantena de persones ha assistit a la cita, que ha tingut lloc aquest dimarts al vespre a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No me parece mal que una asociación privada organize los actos que quieran, siempre que sean legales. ¿Que no sirve para nada, y no es vinculante? Bueno, al menos entretiene a la peña, une a las muchas y mal avenidas tendencias separatistas en un proyecto común, y ayuda a alentar la crispación y alieanción de Cataluña con el el resto del Estado. Que al fin de cuentas es lo que aspiran a conseguir los promotores de la iniciativa. De ahí que se intenta darle más "legitimidad" y "oficialidad" al Referendum atrayendo observadores internacionales. No lo han dicho aún, pero seguramente serán "simpatizantes" de causas separatistas de Escocia, Belgica, Francia, y otros paises con "nacionalidades" sin soberanía. Se pueden imaginar la "imparcialidad" de estos observadores...... Me consuelo con alegrarme por los buenos tiempos que les esparan a los fabricantes y vendedores de Senyeras y Esteladas. Con la crisis, cualquier aliento económico es bienvenido.

Ciudadano STC. Enviat el 28/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.