ICV descarta sumar-se a l'acord entre CiU i ERC per les noves ordenances fiscals


Temes relacionats

El pacte de les ordenances amb l'equip de govern està lluny de ser una realitat, segons ICV-EUiA (23/oct/09)

CiU i ERC arriben a un acord sobre les ordenances fiscals (22/oct/09)


  • Comparteix:

Joan Calderón, durant la roda de premsa

Joan Calderón, durant la roda de premsa

ICV-EUiA descarta votar a favor de les noves ordenances fiscals pel 2010 per la negativa de l'equip de govern a fixar criteris de renda per rebre les subvencions. Els ecosocialistes, que es debaten entre el no i l'abstenció, consideren que les bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per a famílies nombroses i monoparentals han d'anar lligades a la renda per ajudar qui 'realment no pot pagar el rebut'.

El president local d'ICV, Joan Calderón, ha destacat que en períodes excepcionals calen polítiques diferents com les de lligar bonificacions a renda, aspecte que l'equip de govern no està disposat a acceptar.

Joan Calderón

No pot ser que famílies monoparentals amb bons ingressos també tinguin bonificacions.








El desconeixement sobre en quines partides del pressupost de 2010 es reflectirà la reducció d'ingressos és un altre dels motius d'ICV-EUiA per no donar suport a les ordenances fiscals.

Calderón ha qualificat d''agredolça' l'experiència de donar suport al pressupost d'enguany i ha lamentat que s'hagin quedat 'al calaix' alguns del projectes acordats com el desdoblament de la línia d'autobús a la Floresta. En el mateix sentit, ha qualificat d''oceà' la distància que hi ha entre el que entén el seu grup per polítiques d'ocupació i el que propugna l'equip de govern.

Joan Calderón

Les polítiques d'ocupació de l'equip de govern no tenen res a veure amb la nostre visió. Nosaltres creiem en el reciclatge i en la formació i el govern municipal no hi creu.






Tot i les diferències, Joan Calderón ha agraït l'esforç de l'equip de govern per intentar arribar a un acord per aquestes ordenances fiscals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.